Güncelleme Tarihi:
Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Atayurt Okulları Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi'ne katılan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, öğrencilere girişimcilik konusunda öğütler vererek, "Kendi başarı hikayenizi kendiniz yazın" dedi.
Atayurt Okulları Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi, Eskişehir Turunç Otel'de yapıldı. Öğrencilerin ve şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerle OPET'in başarı öyküsünü paylaşan Öztürk, öğrencilere kendi hayatından da örnekler vererek, tavsiyelerde bulundu.
OPET'in sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler veren OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, şöyle konuştu:
"Öğretmenlik hayıtımdan sonra değerli eşim, OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ile Mersin'de Öztürkler Limited Şirketi'ni kurduk. Çok kısa sürede işimizi büyüterek pek çok madeni yağ ve akaryakıt markasının bayiliklerini aldık. Çok çalıştık, yılmadık. 1992 yılında Mersin'den İstanbul'a taşınarak birlikte Türkiye'nin ilk yerli sermayeli akaryakıt şirketi olan OPET'i kurduk. 17 yıldır yürüttüğümüz 'Temiz Tuvalet Kampanyası' ile Türkiye'de hijyen bilincini yerleştirmek için çalıştık. Kendi istasyonlarımızdan başlayarak, tuvalet temizliği ve hijyenini yaygınlaştırdık. Yeşil Yol Projesi ile de istasyon giriş ve çıkışlarında, bulvarlarda, karayolları üzerinde yaklaşık 700 bin adet bitki dikimi yaparak çevresini yeşillendirdik, OPET ormanları kurduk. Bilinçli toplum yaratma hedefiyle, Anadolu'daki köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesi, eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve çevre bilincinin gelişmesi için 'Örnek Köy'ler oluşturduk. Tarihe Saygı Projesi ile Gelibolu Yarımadası'nın doğal dokusunu koruyarak bölgeye yakışır bir düzenleme yaptık. 'Trafik Dedektifleri Projesi' ile Türkiye'nin 81 ilindeki 3 milyona yakın öğrenciyi trafik güvenliği konusunda eğittik. Kazalara karşı emniyet kemerinin önemini hatırlatmak için 'Yaşam Kemeri' projemizi başlattık. Hedefimiz bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını bir yıl içerisizinde yüzde 70'lere çıkarabilmek. Sizlere tavsiyem iz bırakın. Bu dünyadan gelip geçtiğinizde ardınızda hırçın bir rüzgarla kırılan dallar değil, tomurcuk tutmuş ağaçlar ve rengarenk açmış çiçekler bırakın."
-