Gurbetçi Eskişehirli Şair Abdil Göktekin’inin ’’Bendeki Sen’’ Şiir Kitabı Yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi Eskişehirli Şair Abdil Göktekin’inin ’’Bendeki Sen’’ Şiir Kitabı Yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 11:22

HALEN BELÇİKA’NIN BRÜKSEL ŞEHRİNDE YAŞAYAN ESKİŞEHİRLİ ŞAİR ABDİL GÖKTEKİN’İN, ‘’BENDEKİ SEN’’ ADINI TAŞIYAN ŞİİR KİTABI ESKİŞEHİR’DE YAYIMLANARAK OKUYUCULARI İLE BULUŞTU.

Belçika’nın Brüksel şehrinde yaşayan Eskişehirli Şair Abdil Göktekin’in, ‘’Bendeki Sen’’ adını taşıyan şiir kitabı Eskişehir’de yayımlanarak okuyucuları ile buluştu.
Kendisini ;’’Gurbet elde bir yaban gülüyüm’’ diye ifade eden Eskişehirli şair Abdil Göktekin’in ‘’Bendeki Sen’’ kitabı 450 sayfadan oluşuyor. Şiirlerinde ağırlıklı olarak; gönlünün coşkusunu, hüznünü, sıla - vatan sevgisini, gurbetin kahrını, hasretlerini ve sonu hüsranlarla biten aşklarını anlatıyor. Şairin şiir kitabında; Eskişehir’in tanınmış şairlerinden Muharrem Kubat ve Ahmet Urfalı’nın birer değerlendirme yazıları da yer alıyor. Şair Göktekin, şiirlerinde yaban gülünün oluşunun rengini, dokusunu ve kokusunu hissettirir. Onun kök değerlere bağlılığının nasıl bir tutku olduğu görülür. Okuyucusuna; gurbeti vatan yapmanın yanında gönlünün vatan aşkıyla yanıp tutuşmasının yalazını hissettirir. Şair Göktekin; halk edebiyatına, halk şiirine yatkın birisi olarak onun mecaz, teşbih ve diğer edebi sanatlarından sonuna kadar yararlanır. Anlatım, üslup ve ifade olarak da halk edebiyatı tarzını benimsemiştir. Şair Göktekin, bu özellikleriyle bir halk ozanıdır. Şiirlerinde, halk edebiyatı nazım şekillerinden, güzelleme, yiğitleme, ağıt, varsağı, ilahi, deyiş örneklerini görmek mümkündür.
Eskişehir - Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı şair Ahmet Urfalı; şair Abdil Göktekin’in ‘’Bendeki Sen’’ şiir kitabı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘’Eskişehirli gurbetçi şair Abdil Göktekin şiir kitabının pek çok yönden okumaya ve incelemeye lâyık olduğunu düşünüyorum. Gurbeti içinde yaşayan Eskişehirli şair Abdil Göktekin, duygu dünyasını, bu şiir kitabından öğrenmek mümkündür. Şairimizi kutlar, Eskişehir kültür ve sanatına daha nice eserler katkıda bulunmasını temenni ederim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!