Görme Engelliler Manevi Kardeşleriyle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Görme Engelliler Manevi Kardeşleriyle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 15:59

GÖREMEYEN-GÖREN KARDEŞLİĞİ PROJESİNİN İKİNCİ YILI NEDENİYLE DÜZENLENEN VE GÖRME ENGELLİLERİN, MANEVİ KARDEŞLERİYLE BULUŞTUKLARI KAHVALTIDA DUYGU YÜKLÜ ANLAR YAŞANDI.

Göremeyen-Gören Kardeşliği Projesi’nin ikinci yılı nedeniyle düzenlenen ve görme engellilerin, manevi kardeşleriyle buluştukları kahvaltıda duygu yüklü anlar yaşandı.
ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, kahvaltıda iş dünyasına, "Sadece ticari alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da taşın altına elimizi koymaya hazırız" çağrısında bulundu. Eskişehir’de toplumun dikkatini görme engellilerin ve onların sorunlarının üzerine çekmek, görenlerin görmeyenlerin dünyasını daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla iki yıl önce başlatılan "Göremeyen-Gören Kardeşliği Projesi"nde, ikinci yıl geride kaldı. Proje dahilinde görme engelli 50 kişi, görme engeli bulunmayan 50 kişiyle manevi kardeş oldu. Bu anlamlı sosyal sorumluluk çalışmasının ikinci yılı nedeniyle manevi kardeşler bir araya getirildi. ESGİAD Başkanı Serkan Zengin’in himayesinde, Görsem Görme Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi (GÖRSEM) ile ortaklaşa düzenlenen kahvaltılı kutlamaya 100’den fazla konuk katıldı.
Görme engelli 50 çocuğun, aileleri ve manevi kardeş olarak seçtikleri gören kişilerle buluştukları kahvaltılı kutlamanın konukları arasında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen, Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Erçelik, Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı Başkanı Yasemin Nazlı Öztürk, Eskişehir Kültür Sanat Derneği Başkanı Gazi Durusu ve Servisçiler Odası Başkanı Taşkın Tırpan da vardı. Türkiye’de bugün kayıtlı 8,5 milyon engelli bulunduğunu söyleyen Başkan Zengin, şöyle konuştu:
"Engellilerin istihdamı arttırılmalı, ancak evlerinden hiç çıkmayan ya da kayıt altında olmayan engellileri de düşünürsek engelli sayısı çok daha fazladır. Engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunu toplum içindeki diğer kişilerle aynı hayat şartlarında yaşamamalarıdır. İş bulma konusu ise en ciddi problemleridir. İş dünyasının bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir. Bugünkü organizasyon ve bu tür beraberlikler de engellilerle ilgili farkındalık oluşturulması anlamında önemlidir. Bu kent bizim kentimizdir. ESGİAD sadece ticari alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elini taşın altına koymaya hazırdır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!