Güncelleme Tarihi:
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kendi bünyesindeki yemekhane, kantin çalışanları ile temizlik görevlilerine gıda hijyeni eğitimi verdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlük personeline, Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, tarafından 4 saatlik eğitim verildi.
Eğitim öncesi kurum yemekhanesinin denetimi yapılarak, gıda güvenliğini etkileyebilecek kontrol noktaları incelendi. Yemek üretiminde kullanılan hammaddelerin etiket bilgileri ve depolama koşulları, gıda ile temas eden alet ekipmanların uygunluğu ve yerleşim planları, tüm yüzeylerin dezenfeksiyon ve korozyona uygunluğu, havalandırma sistemi, ürünlerin sıcaklık kontrolleri, haşere çalışmaları, temizlik programlarına bakıldı.
Denetimi takiben yemekhane ve kantin çalışanları ile müdürlük binalarında temizlik işlerinden sorumlu personele eğitim verildi.
Eğitimde, kişisel hijyen kuralları, hayvansal hastalıklar, bakterilerin bulaşma yolları, hastalık yapan önemli bakteriler, çapraz bulaşma, gıdaların bozulmasına neden olan faktörler hakkında katılımcılara bilgi verilerek konu ile ilgili videolar gösterildi.