Gıda İşletmelerine Kaçak ET Mevzuat Eğitimi Verildi

Güncelleme Tarihi:

Gıda İşletmelerine Kaçak ET Mevzuat Eğitimi Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 16:36

ESKİŞEHİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, ESKİŞEHİR TİCARET ODASI (ETO) YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER KAPSAMINDA GIDA İŞLETMELERİNE YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR.

Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) yetkilileri ile yapılan görüşmeler kapsamında gıda işletmelerine yönelik eğitim çalışmasını sürdürüyor.
Eskişehir’de Perakende Et Sektörü sahipleri ve çalışanlarına, Et ve Et Ürünleri Tebliği, Yerel Marjinal Faaliyetler, Kaçak Kesim ve Mezbahalar hakkında bilgiler verildi. 19 Ocak 2016’da ETO Toplantı Salonunda "Et Ürünleri Tebliği, Yerel Marjinal Faaliyetler ve Kaçak Et ve Mezbahalar" konulu eğitim düzenlendi. Düzenlenen eğitime İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, ETO Başkanı Metin Güler ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hasan Öztürk ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Ticaret Odası Başkanı Metin Güler açılış konuşmasında Perakende Et Sektörü temsilcilerine Et ve Et Ürünleri Tebliği, Yerel Marjinal Faaliyetler ve Kaçak Et ve Mezbahalar Hakkında mevzuat bilgilerinde yapılan değişiklikler hakkında verilecek eğitim için teşekkür etti.
Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih ise, işletmelerin dikkat etmesi gereken hususlara değinerek, “Çiftlikten çatala gıda güvenliğinden sorumlu olan işletmelerin resmi kontrollerle denetlenmesi dışında, eğitimlerle bilgi düzeylerinin arttırılmasına da önem veriyoruz. Gıda işletmelerine yönelik eğitim çalışmalarının düzenlenmesinde gerekli desteği veren Eskişehir Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra il müdürlüğüne bağlı bazı veterinerler, eğitime katılan işletme sahipleri ve çalışanlarının sorularını yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!