FETÖ sanığı sağlık çalışanlarının yargılanması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı sağlık çalışanlarının yargılanması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 11:16

FETÖ sanığı sağlık çalışanlarının yargılanması sürüyor

Haberin Devamı


Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 2'si firari, 5'i tutuklu, 33 sağlık personelinin yargılanması sürüyor.
Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada,  aralarında eski İl Sağlık Müdürü H.F ve doktorların da bulunduğu 31 sağlık personelinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu yargılanan 5 sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları katıldılar. Duruşma salonunun uygun olmaması nedeniyle duruşma salonuna sanık yakınları alınmadı. Duruşmada ifade veren sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek terör örgütü ile ilişkilerinin bulunmadığını öne sürdüler. Davada tutuksuz yargılanan eski İl Sağlık Müdürü H.F. daha önce meslekten açığa alındım. 8 ay sonra tekrar görevime iade edildim. Yunusemre Devlet Hastanesi'nde nöroloji uzmanı doktoru olarak görev yapıyorum. Bu da benim suçsuz olduğumu gösteriyor. Her gün 50'nin üzerinde hastaya bakıyorum. Beraatımı istiyorumö diye konuştu.
Duruşmada tutuklu yargılanan sanıklar mahkeme heyetinden tahliyelerini tutuksuz yargılananlar ise beraatlarını talep etti. 4'üncü Ağır Ceza Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 8 Kasım 2017 tarihine ertelerken tutuklu sanıkların tahliyeleri taleplerini kabul etmedi.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!