Eskişehirliler Bu Sene Kaliteli Bal Yiyecek

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirliler Bu Sene Kaliteli Bal Yiyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 16:08

Arıcılık üzerine danışmanlık yapan Hüseyin Ekimci, bu yıl baharın güzel gittiğinden dolayı kaliteli balın elde edileceğini söyledi.
Hava sıcaklıklarının artmasının ardından özellikle arıcılık işiyle uğraşan üreticilerde faaliyete geçti. Bu yıl arıcılık yapmak isteyen vatandaşlar ise arıcılık malzemesi satılan dükkanlara akın ediyor. Yeni bir iş kapısı içinde bakılan arıcılık, çok uygun fiyatlarla kurulabiliyor. Bu yılki bal yapım süreci hakkında bilgiler vere arıcılık danışmanı Hüseyin Ekimci, bahar ayının meslek arıcılık açısından güzel geçtiğini söyledi.
Hava sıcaklıklarının artması sonucunda arıcılığın hızlandığını ifade eden Ekimci, “Yeni arıcılar çoğaldı, talep iyi. Bu sene de arıların oğul verme yılı. Bal çok güzel akıyor. Eskişehir’in kaliteli balı vardır. Şuanda arıcılık süper bir noktada. Yeni başlayacaklar, önce güvendiği bir yerden arı alması lazım. Arılar aldığı kişinin himayesinde malzemeleri tamamlayarak kendisi takip edecek. Arıcılık çok güzel bir hobi ve ev geçindirilebilecek ekstra bir iştir. Bir kovan arının aşağı yukarı maliyeti 500 liradır. Eskişehir bu sene süper bal yiyecek. Şuanda gidişat onu gösteriyor. Bal akımı çok güzel. Fiyatlar aynı kalır. Arılar şuan petek kabartıyor. Petek kabarıyorsa bal geliyordur. Arıcılık Mayıs ayının başında başladı. Eskişehir yöresi soğuk olduğu için Hazirandan sonra bal akımı alır. Eğer ılık rüzgarlar vurursa tamamen bal akımı durur ve arıya bakma gereği duyulur ama bu sene böyle gözükmüyor. Önemli olan peteğin kabarmasıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!