Eskişehir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 16:20

- Eskişehir'de kültür sanat

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Kent Konseyi tiyatro çalışma grubunun hazırladığı "Aşk grevi" isimli tiyatro oyunu Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen gala programıyla izleyici ile buluştu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Savaş Aykılıç'ın yazdığı, Cemalettin Güzelbaba’nın yönetmenliğini üstlendiği oyunun gala programı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldığı belirtildi.

Dünya tarihinin en önemli sorunları arasında yer alan savaşlar ve sonuçlarının mizahi bir anlatımla sahnelendiği oyunda, kadınların barışa olan katkısının anlatıldığı kaydedildi.

- Yaşlılar için yeni yıl kutlaması

Tepebaşı Belediyesi Alzheimer ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen yeni yıl kutlamasında yaşlılar gönüllerince eğlendi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Alzheimer ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen yeni yıl kutlamasında merkezden yararlanan yaşlılar ve merkez personeli keyifli bir gün geçirdiği belirtildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç etkinlikte hazırlanan pastayı merkezde bakımları yapılan yaşlılarla birlikte kestiği aktarıldı.

Başkan Ataç'ın şarkılara eşlik ederek merkezde bakımları süren yaşlıların mutluluğuna ortak olduğu kaydedildi.

- ESDER'den Başkan Ataç’a ziyaret

Eskişehir Dernekler Birliği Federasyonu (ESDER) Başkanı Mehmet Çetinkaya ve dernek üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren ESDER Başkanı Çetinkaya, derneğin çalışmalarına vermiş olduğu desteklerinden dolayı Başkan Ataç'a teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç ise, "ESDER, Eskişehir’imiz için önemli bir dernek. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da derneğin çalışmalarına desteğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

- Tepebaşı'ndan bilgilendirme toplantıları

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bilgilendirme toplantıları kapsamında kanaat önderleri ile bir araya gelemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Deneyimli Kafe'de yapılan toplantılarda Başkan Ataç, okul aile birlikleri, okul yönetimler, muhtarlar, camii dernek ve cemaatleri ile bir araya gelerek bölgede yapılan çalışmaları aktarıyor, önerileri dinleyerek bölgeye yapılacak hizmet ve çalışmalara halkla birlikte karar vermeye devam ettiği bildirildi.

Son olarak gerçekleşen Bilgilendirme Toplantısında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, cami dernek ve cemaatleri ile bir araya geldi.

Ataç, cami derneklerini ve cemaatini oluşturan büyüklerin kanaat önderi olarak bulundukları bölgeye değerli katkılarının olduğunu belirterek, bu deneyimden ve birikimden yararlanarak bölge için en iyi hizmeti verdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan Camii derneklerinin Tepebaşı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmaları gezerek yerinde incelediği aktarıldı.

- Okumak isteyen Zeynep'e, Tepebaşı Belediyesi destek oldu

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve bir geri dönüşüm firmasının ortak girişimi ile üniversite eğitimi için hazırlanan Zeynep Yıldız’a akülü araç teslim etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, lise eğitiminin tamamlayarak üniversite eğitimi için hazırlanan Zeynep Yıldız'a, Tepebaşı Belediyesi'nin destek olduğu belirtildi.

Başkan Ataç, Zeynep'in eğitimi için bir geri dönüşüm firmasının desteği ile akülü araç hediye ettiklerini ve hayallerine ulaşması için Zeynep'in yanında olmaya devam edeceklerini aktardı.

Haberin Devamı

Zeynep Yıldız'ın, dershaneye daha rahat gidebilmesi için gereken akülü aracı sağlayan Tepebaşı Belediyesi ve firma yetkililerine teşekkür ettiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!