Eskişehir'de yöresel yemek yarışması

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde yöresel yemek yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 13:06

Eskişehir'de yöresel yemek yarışması

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi tarafında 1'inci Eskişehir Yöresel Yemek Yarışması düzenledi.
 
Tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya yarışmacıların yanı sıra aşçılık eğitimi gören öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da jüri üyesi olduğu yarışmanın jüri başkanlığını ise Sahrap Sosyal yaptı. Et yemekleri, hamur işleri ve tatlı kategorilerinde 60 kişinin yarıştığı Eskişehir Yöresel Yemek Yarışması'nda, birbirinden lezzetli yemekler jürinin beğenisine sunuldu.   
 
'BU KÜLTÜRÜ YAŞATMAK VE KALICI KILMAK İSTİYORUZ'
 
Yarışmada konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yemeğin bir toplumun kültürü olduğunu vurguladı. Yemeklerin toplumun yaşam biçimini ve hayat tarzını şekillendirdiğini belirten Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak, bu kültürü yaşatmak ve kalıcı kılmak istediklerini kaydetti. Yarışmanın işin bahanesi olduğunu söyleyen Başkan Kurt şöyle devam etti:
 
"Ben, bu yarışmaya katılma cesaretini gösteren yarışmacıların hepsini şimdiden şampiyon ilan ediyorum, kutluyorum ve elinize sağlık diyorum. Bizim atalarımızdan kalmış, annelerimizden öğrendiğimiz bütün kültürümüzü buraya yansıtmamız lazım ve bizim de bunu gelecek kuşaklara kalıcı bir biçimde taşımanın yollarını bulmamız lazım. Bize yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Burada elbette bazıları derece alacak, ben onu çok önemli saymıyorum. Gerçekten katılan bütün arkadaşlarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Bu etkinliğimizde bize destek veren bütün sponsor arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve jüride görev alan üyelere de teşekkür ediyorum. Ama en çok teşekkürü Türkiye'nin bu konudaki üstadı Sahrap Hanıma ediyorum. Eskişehir'in yemeklerini televizyonlarda tanıtacak ve sunacak. Sizin yaptığınız yemeklerin hepsini tek tek tanıtacak."
 
'BU BİZİM TARİHİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZ'
 
Jüri başkanı Sahrap Sosyal da konuşmasında yemeğin öneminin sadece yemek olarak algılanmaması gerektiğini belirten Soysal, “Bu bizim tarihimiz ve kültürümüz. Gelenek ve göreneklerimizin bir parçasıdır. Bunları mutlaka kaydetmemiz lazım. İleriki zamanda her şey unutulur ama yemek asla unutulmaz. O yüzden anneanneleriniz ve babaannelerinizin tariflerini kaydetmeye çalışın. Buradan bir yemek kitabı çıkartacağız diye de çok mutluyum" dedi.
 
VATANDAŞLAR DA YÖRESEL LEZZETLERİ TATTI
 
Konuşmaların ardından jüri üyeleri yemekleri inceledi. Yarışmada, jüri ile birlikte vatandaşlar da yöresel lezzetleri tatma şansı yakalarken, et yemekleri kategorisinde Semiha Gülşen birinci oldu. Yine et yemekleri kategorisinde Derya Başol ikinci, Hacer Gencer üçüncü oldu. Hasibe Tözel Hamur işleri kategorisinde birinci olurken, Sevim Ünal ikinci, Fatma Kök'de üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde yarışan yarışmacılardan Yasemin Altın birinci, Nevin Şahin ikinci, Oya Kahraman ise üçüncü oldu.  
 
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!