Esişgem’in Projesi AB Ulusal Ajansı’nda Kabul Edildi

Güncelleme Tarihi:

Esişgem’in Projesi AB Ulusal Ajansı’nda Kabul Edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 16:01

YÜKSEL PİLGİR

Eskişehir İş Geliştirme Merkezi’nin (ESİŞGEM) hazırladığı “Girişimcilik Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar ve Sanal Uygulamaların Geliştirilmesi Projesi”, AB Ulusal Ajansı’nda kabul edildi.
ESİŞGEM binasında yapılan projenin tanıtım toplantısında, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişimcilik sertifikası sahibi girişimcilerin sanal ortamda yapmak istediği işi kurarak, sürdürebilirliği test edebileceği anlatıldı. Web tabanlı olacak olan projede kullanıcılar iş kurup, üretim yapabilecekleri söylendi. Yapmayı planladıkları işin nasıl sonuçlanacağını sanal ortamda görüp, projeyi iki yılda tamamlayacakları belirtildi.
Proje’nin Koordinatörü ESİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Pilgir, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu projenin ilk amacı topluma faydalı olmasıdır. Çağımızın teknolojik gelişmelerini de hesap ederek hazırladığımız bu proje interaktif bir uygulamaya sahiptir” dedi.
KOSGEB İl Müdürü Seracettin Özcan, Eskişehir İş Geliştirme Merkezi’nin kentteki girişimcilere önemli imkanlar sunarak, büyümelerine katkı sunduğunu belirtti. Özcan, KOSGEB olarak projeye destek veremeye hazır olduklarını ifade etti.
ESİŞGEM Müdürü Yakup Gecili, proje hakkında bilgi verdi. Gecili, projenin geçtiğimiz yıl nisan ayında Avrupa Birliği (AB) Ulusal Ajansı tarafından onaylandığını söyledi. Gecili, konuşmasında, “Günümüzde önemli bir yere sahip olan sanal ortamı kullanarak daha fazla kişiye ulaşma imkanı oluşturmak için KOSGEB’den girişimcilik sertifikası alan kişiler bu proje ile internet ortamında işyeri açabilecekler. Yani işlerini sanal ortamda kuracaklar. Üretim yapacaklar, mal alacaklar, mal satacaklar, pazar araştıracaklar, kar edecekler ve beklide zarar edecekler. Bunları görerek işyerlerinin kalıcı olmasını sağlayacak, şartlara uygun hale getirmek için eksiklerini görmüş olacak. Web tabanlı, animasyonlarla, oyunlarla anlatılacak bir altyapı oluşturulacak” şeklinde konuştu.
PROJE ORTAKLARI
Proje ortakları hakkında bilgi veren Gecili, “Projenin yurt içi ortakları Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, BPM Proje Danışmanlık. Yurtdışı ortakları ise İtalya ve Polonya’dır. Projenin yurt dışı ayağı İtalya ve Polonya’daki üniversitelerindeki paydaşlarımız tarafından yürütülecek” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK
ESİŞGEM Müdürü Yakup Gecili, projenin hedef kitlesinin mesleki ve teknik eğitim lisesi ile üniversite öğrencileri, mezunlar, işsiz gençler, KOBİ yöneticileri ve işçiler olduğunu ifade etti. Bu proje kapsamında girişimcilerin sağlam bir altyapı ile işyeri açmasına katkı sağlamak için anket çalışması gerçekleştireceklerini belirten Gecili, buradaki verilerden yararlanarak projenin şekilleneceğini kaydetti. Gecili ayrıca, projenin yapısı itibariyle Türkiye’de bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!