Başkan Kurt’un 23 Nisan Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kurt’un 23 Nisan Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 16:29

BAŞKAN KURT'TAN 23 NİSAN MESAJI

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünya barışının, dünya çocuklarının bayramı olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, "23 Nisan barışın geleceğine ve geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur. Bu bayram çocukların, özellikle de yoksul çocuklarının, öksüz ve yetimlerinin hayata tutunmaları için yakılan bir umut ışığının adıdır. Bu bayram, öz be öz milletin bayramıdır. İşte onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir" ifadelerini kullandı.
Başkan Kurt, mesajının devamında, TBMM’nin Atatürk’ün yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorunda olduğunu da vurguladı. Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da başlatılan hareketin ulusun büyük özverisine dayandığını ifade eden Başkan Kurt, şöyle devam etti:
"TBMM’nin açılması, Türk ulusunu aydınlığa çıkaran süreçteki çok önemli bir kilometre taşıdır. TBMM, Büyük Önder’in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biridir. Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir."
Kurt, Atatürk’ün egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, Türk ulusuna ilişkin olduğu ilkesini, Türkiye Cumhuriyet devletinin kuruluş felsefesine yerleştirdiğini, tek başına bu adımın bile, Atatürk’ün büyüklüğünü anlatmaya yetecek nitelikte olduğunu da kaydetti.
Kurt, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!