Ankara'daki bombalı saldırı Eskişehir'de protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki bombalı saldırı Eskişehirde protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 20:14

Ankara'daki bombalı saldırı Eskişehir'de protesto edildi

Haberin Devamı

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)- ANKARA'da geçen yıl 10 Ekim'de meydana gelen bombalı terör saldırısı, 1'inci yılında Eskişehir'de 2 ayrı düzenlenen eylemle protesto edildi.
Eskişehir'de ilk olarak Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 40 kişi İsmet İnönü Caddesi Espark Alışveriş Merkezi yanındaki Ali İsmail Korkmaz heykelinin önünde toplandı. '10 Ekim 2015. 1 yıl oldu. Katilleri tanıyoruz, hesap soracağız' yazılı pankart açan grup çeşitli sloganlar attı. Seher Yalçın'ın basın açıklamasını okumasının ardından gruptakiler Ankara'da ölenlerin fotoğraflarını ve yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri Eskişehir'deki Gezi Parkı protestoları sırasında polis ve sivil kişilerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önüne bıraktıktan sonra dağıldı.
Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından da akşam saatlerinde İsmet İnönü Caddesi Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi. CHP Milletvekili Gaye Usluer ile aynı partiden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklamasında Ankara'daki patlamada yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. '10 Ekim Ankara. Unutmadık Unutturmayacağız' yazılı pankart açan kalabalık adına basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir okudu. Demir, "10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımıza, darbeci zihniyetin izinden gidenlere inat emek, barış ve demokrasi mücadelemizi daha da ileri taşıyacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık Ankara'da ölenlerin fotoğraflarını yere koyarak yanına mum yakıp kırmızı karanfiller bıraktı. Bir süre oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!