IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 11:22
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE
Anadolu Üniversitesi ve Microsoft arasında varılan mutabakat kapsamında, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde ve örgünde eğitim gören yaklaşık 2 milyon öğrenci, Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint, OneDrive for Business, Outlook, OneNote, Access ve Publisher programlarından ücretsiz yararlanma imkanına sahip olacak.
Anadolu Üniversitesi ve Microsoft, öğrencilerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla Microsoft üretkenlik çözümlerinden Office 365 ProPlus’ı, öğrencilere sağlamak üzerine mutabakata vardı. Bu mutabakat doğrultusunda, Anadolu Üniversitesi öğrencileri Office 365 Öğrenci Avantajı programı kapsamında, Office 365 ProPlus ürününün getirdiği faydalardan yararlanabilecekler. Office 365 Öğrenci Avantajı Programı ile Anadolu Üniversitesi öğrencileri Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint, OneDrive for Business, Outlook, OneNote, Access ve Publisher programlarını ücretsiz olarak kullanma hakkına erişecekler. Ayrıca, her öğrenci, OneDrive üzerinde 1 TB depolama alanına sahip olabilecek, bu sayede tüm dosyalarına internet bağlantısı olan her yerden erişebilecekler. Bu servislerden yararlanmak isteyen Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin ise, “https://portal.office.com/home” üzerinden e-posta hesabı bilgileri ile giriş yapabilecekleri ve “Şimdi Yükle” bağlantısı üzerinden indirecekleri kurulum dosyası yardımıyla kişisel bilgisayarlarına (en fazla 5 adet) Microsoft Office uygulamasının masaüstü versiyonunu kurabilecekleri belirtildi. Office 365 mobil uygulamalarına da, mobil cihazlarının işletim sistemine ait uygulama mağazasından (Google Play, App Store vb.) kurulum eposta hesabı bilgileri ile erişebilecekleri bildirildi.
Mutabakatın Rektörlük Ofisi’ndeki lansman toplantısına, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, rektör yardımcıları, Microsoft Türkiye Office Grup Pazarlama Yöneticisi Çiğdem Kayalı, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Eğitim Yöneticisi Kürşat Günenç, Eğitim Sektörü Müdürü Anıl Çekiç ve diğer ilgililer katıldı.
“TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YARISINA BU HİZMETİ AÇMIŞ OLDUNUZ”
Toplantıda konuşma yapan Rektör Gündoğan, üniversite olarak Microsoft’la daha önceden de çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.
Son olarak yapılan çalışmayla üniversitenin tüm öğrencilerine bu hizmetin sunuluyor olmasının hem öğrenciler hem de kendileri açısından önemli bir gelişme olduğunu anlatan Gündoğan, “Bunu ben aynı zamanda Microsoft’un bir sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyorum. Çünkü şunu ifade etmek gerekir ki, bizim üniversitemiz zaten şuanda Türkiye’deki toplam üniversite öğrenci sayısının neredeyse yarısını barındıran bir üniversite. Yani siz bu hizmetinizle Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin yarısına bu hizmeti açmış oldunuz. Bunun için ben hem öğrencilerimiz hem de personelimiz adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Prof. Dr. Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin gelişen teknolojileri kullanma ve uyum sağlama konusunda öncü bir üniversite olduğunu ifade ederek, bu hizmetin eğitime verilen bir destek olduğunu da sözlerine ekledi.
“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE PEK ÇOK İLKE BERABER İMZA ATTIK”
Microsoft Türkiye Office Grup Pazarlama Yöneticisi Çiğdem Kayalı ise, işbirliğinin kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, Anadolu Üniversitesi’ne teşekkür etti.
“Anadolu Üniversitesi ile uzun süredir pek çok ilke beraber imza attık” diyen Kayalı, şöyle konuştu:
“Bugün de yeni bir aşamaya geldiğimizi düşünüyorum. Baktığımız zaman burada yapacağımız işbirliği sadece Türkiye için değil, aslında Ortadoğu, Afrika’ya yani bölgeye bir emsal teşkil ettiğini düşünüyoruz. Bizim burada yapacağımız çalışmaların pek çok ülkeye yansıması olacaktır. İnşallah hem Türkiye’deki hem de bölgedeki eğitimde çorbada bir tuzumuz olacak. Bugün baktığınız zaman ofis uygulamalarını herkes kullanıyor. Özellikle iş hayatında gençlere sorulan ilk şeyler bunlar. Biz ne yapıyoruz? Bunları bütün öğrencilerimize ücretsiz olarak veriyoruz. Böylece hem okul hayatlarında kullanabilecekler hem de mezun olduklarında iş hayatlarına bir adım ileride başlayabilecekler. Böylece de teknolojiyi daha yaygın hale getireceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca ofisin yanında öğrencilere e-posta hizmeti de sunuyoruz. Ben Microsoft adına bu işbirliği için herkese teşekkür etmek istiyorum.”