Yücelik pozitif ayrılcılık istedi

Güncelleme Tarihi:

Yücelik pozitif ayrılcılık istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 17:39

Yücelik pozitif ayrılcılık istedi

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)-  Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, Vali Seyfettin Azizoğlu'ndan yerli firmalara pozitif ayırımcılık yapılmasını istedi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, ETSO'nun Aralık ayı meclis toplantısına konuk oldu. Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığında ETSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal'ın Aralık ayı faaliyetleriyle ilgili sunumunun ardından, odanın 2017 yılı tahmini bütçesi oylandı. Toplantıda daha sonra Vali Seyfettin Azizoğlu meclis üyelerine yönelik bir konuşma yaptı. 2017 yılının Türkiye'de ve Dünyada yeni bir başlangıç olacağını, yeni yılda problemlerin hızla çözülüp insanlara umut ve heyecan vereceğine yürekten inandığını vurgulayan Vali Azizoğlu, şunları söyledi:
"Erzurum'da iş dünyasının temsilcileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Hükümetin Cazibe Merkezleri Programı'nı ilan etmesiyle birlikte Erzurum'a büyük bir ilgi oldu.  Şehrimizde yatırım yapmak isteyen firmaların arsa temininden tutun, diğer istek ve taleplerinin hızla yerine getirilmesi ve alt yapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba gösteriyoruz. Yatırımcılar zarar edecekleri bir işe girmez. Bize gelen yatırımcılar, 'Biz burada bir ışık ve hareket gördük' diyorlar. Ulaşım ve lojistik yatırımları ile Erzurum'un sosyal ve kültürel hayatının diğer illerden farklı olması yatırımcıları buraya gelmeye teşvik ediyor. Silah sanayinden tekstile, ilaç sanayinden bilişim teknolojilerine kadar hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok yatırımcı Erzurum'a ilgi ve alaka göstermeye başladı. İnşallah Erzurum artık makus talihini yenecek ve kabuğunu kıracaktır." 
YÜCELİK: EKONOMİ DAR BOĞAZA GİRMEMELİ
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise önce 2016 yılının bir değerlendirmesini yaptı. Üretim olmayınca kalkınmanın olmayacağına işaret eden Yücelik, Dünyada artık bilgisayar başında ticaretin yapıldığını hatırlattı. Türkiye'nin e-ticaret hacminin yaklaşık 20 milyar lira olduğunu ifade eden Yücelik, başta belediyeler olmak üzere yerel yönetimlerin hizmet, tedarik, lojistik ve müteahhitlik hizmetlerinin alımlarında yerel firmalara öncelik vermesini önerdi. Herkesten pozitif ayrımcılık yapmalarını beklediklerini aktaran Yücelik, bankaların kredi kullanmak isteyen esnafa daha esnek davranmasını istedi. Başkan Yücelik, "Hükümet, muhalefet ülkenin geleceğini ilgilendiren bütün meselelerde birlikte hareket etmeli. Siyaset kendi mecrasında yapılmalı. Ekonomimizi, ülkemizi dar boğaza sokmadan düzlüğe çıkarılması lazım" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!