Yücelik: Gelişmişlik farkını azaltmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Yücelik: Gelişmişlik farkını azaltmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 12:12

Yücelik: Gelişmişlik farkını azaltmalıyız

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, hedeflerinin gelişmişlik farkını azaltmak olduğunu bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Çankaya Köşkündeki Cazibe Merkezleri Programına katılan Lütfü Yücelik, Erzurum'un yatırımcıların ilgisini çektiğini bildirdi. Zaman zaman Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla görüşmeler yaptığına işaret eden Yücelik şunları söyledi:

"Bölgeler arası kalkınmışlık farkının giderilmesi için üretilecek acil çözümleri gündeme taşıdık. Bütün bu girişimlerimize karşılık hükümetin, ekonomimizin bel kemiği KOBİ'lerimizin, esnafımızın finansmana ulaşması noktasında sağladığı destekleri ve çabaları memnuniyetle karşıladık. Ancak daha önce de ifade ettiğimiz gibi bankaların da kredi kullandırırken biraz daha esnek davranması ve hükümetin ekonomiye can suyu verme çabalarına azami ölçüde destek olmasını bekliyoruz. Yine aynı şekilde Cazibe Merkezleri Programıyla birlikte iş dünyasının önünü açacak destekler bizleri sevindirdi. Cazibe Merkezleri Programının, kapsamdaki bütün illerin gelişmesine ve kalkınmasına ivme kazandıracağını umut ediyoruz. İnşallah bu program kapsamında öngörülen yaklaşık 20 milyar lira yatırım tutarı ve 112 bin kişilik istihdam rakamlarında hedeflenen noktaya geliriz. 2. OSB'de toplam 216 hektarlık alanı, Erzurum'a yatırım yapmak isteyenlerin istifadesine sunmaya hazırız."
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!