Yakutiye'de kadın üyelere ayırımcılık

Güncelleme Tarihi:

Yakutiyede kadın üyelere ayırımcılık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 11:20

Yakutiye'de kadın üyelere ayırımcılık

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- MERKEZ Yakutiye Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında Başkan Ali Korkut'un öneri üzerine ilk defa komisyonlarda kadın meclis üyelerine yer verildi.
Meclis toplantısında 2016 yılı faaliyet raporu oylanırken, Başkan Ali Korkut'un önerisi ile Belediye Meclisi tarihinde ilk defa komisyonlarda kadın meclis üyelerine ağırlık verildi. Meclisin 5 kadın üyesinden 4'ü komisyon ve encümene seçildi. Faaliyet raporu hakkında konuşan Ali Korkut, şunları söyledi:
"İlk defa hanım üyelerimiz, komisyonlarda ve encümende bu yoğunlukta görev aldılar. 22 milyon bütçeyle devraldığımız belediyeyi 103 milyon lira civarında gelir, 83 milyon civarında gider bütçesiyle tamamladık. Bu yıl itibariyle hedefimiz 164 milyonluk bir bütçe. Meclisimiz iktidarı ve muhalefetiyle beraber çok güzel uyum içerisinde. Son 2 yılda Hacı Cuma, Taşmescit, Kadana, Derviş Ağa ve Narmanlı mahallelerini de içine alan 120 dönümlük alanın yüzde 95'i tamamlandı. Kalan alan hukuki süreçle çözülecek ve buranın yapım sürecine başlayacağız. Üç Kümbetler çevresi, yani Sultan Melik de kamulaştırma tamamlandı, projemiz onaylandı, uyguluma projesinin hayata geçirilmesi için adımlar atacağız. Devasa projelerimiz hayata geçtikçe, Erzurum'a katkı sağlayacak ve şehrimizin görünümünü başarılı bir biçimde değiştiğini gözlemleyeceğiz. Bu projeler aslında Yakutiye Belediyesi ölçeğindeki bir belediyenin yapabileceği projeler değil. Biz meclisimizle birlikte taşın altına elimizi koyarak bu işi gerçekleştirdik. Başarımız meclis üyelerimizin iktidar ve muhalefetiyle beraber birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarıyla gerçekleşmiştir." Öte yandan yapılan seçimlerde Yakutiye Belediye Meclisi, encümen ve komisyonlarında şu üyeler görev aldı:
Encümen Üyeliğine: Aynur Gülmez, Yavuz Köşklü, A. Reis Tanas, 
Taktir Kıymet Komisyonu: Şengül Tan, Nihal Barutçu, Taner Akgün, Müjgan Kotan, Zafer Özdemir,
Bütçe Kesin Hesap Komisyonu: Şengül Tan, Nihal Barutçu, Lütfü İbişoğlu, Hikmet Güler, Yusuf Demircioğlu,
İmar Komisyonu:  A. Ferhat Mergan, Türker Özkara, Mahmut Kuzey, Hikmet Budak, Vedat Borulu.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!