Vali Azizoğlu ETSO Meclisi'ne konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

Vali Azizoğlu ETSO Meclisine konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 11:14

Vali Azizoğlu ETSO Meclisi'ne konuk oldu

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) Meclisi'nin ekim ayı toplantısına konuk olan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki yatırımların hayata geçmesi durumunda, Erzurum'un önümüzdeki birkaç sene içerisinde bambaşka bir sanayi şehri olacağına inandığını söyledi.
    Meclis toplantısına katılmak üzere ETSO'ya gelen Vali Seyfettin Azizoğlu'nu, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Yücelik'le makamında bir süre görüşen Vali Azizoğlu daha sonra Meclis Toplantısına iştirak etti. Toplantıda ilk olarak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir tarafından ETSO'nun ekim ayı faaliyet raporu, okundu.  
    Toplantıda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, şehrin en üst düzeydeki yöneticisi olarak iş dünyasının sıkıntılarıyla yakından ilgilenen Vali Azizoğlu'nu ETSO'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarının ifade etti. Başkan Yücelik, sorunların aşılması için kamu-özel sektör işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Gelişmiş ülkelerin uyguladığı modellerde, sadece kamu kaynakları ve kamu yatırımlarıyla kalkınmanın mümkün olmadığının görüldüğünü, buna karşılık özel sektörün ciddi anlamda desteklendiğinin altını çizen Başkan Yücelik, “Bu sebeple de ülkemizde kamunun, özel sektörün önünü açacak adımlar atması ve uygulamalar yapması gerekiyor. Kamunun, özel sektör temsilcileriyle istişare ederek atacağı adımlar, birçok sektöre canlılık kazandıracak, bunun neticesinde iş ve istihdamda artış sağlanacaktır. Bölgemiz ancak bu anlayışla hak ettiği şekilde gelişip kalkınacak ve istediği sıçramayı yapacaktır" diye konuştu.
    Vali Seyfettin Azizoğlu ise, Erzurum'un sadece Doğu Anadolu'nun değil, bölgenin doğusundaki ülkelerin de ticaret ve sanayi merkezi olacağını ileri sürdü. Tarım ve hayvancılığın Erzurum'un kadim bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, ancak sektörün bölge ekonomisine sağladığı katma değerin artırılması için de çalışma yürüttüklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!