Güncelleme Tarihi:
Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA) - ERZURUM'da 10 yıldır süs havuzları ve oyun parklarını doğal buz pateni pistine dönüştürerek, buz hokeyi ve hız pateni sporunun yayılmasına katkı sağlayan 65 yaşındaki Eren İlter, bugüne kadar yaşları 3 ile 50 arasında değişen binlerce sporcuya patenle kaymayı öğretti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden emekli eğitmen Eren İlter, merkez Yakutiye ilçesindeki Havuzbaşı'nda Atatürk heykelinin önündeki 1400 metrekarelik süs havuzunu kış geceleri itfaiyenin yardımı ile su doldurarak dondurdu. Kış mevsimi boyunca doğal buz paten pistinde İlter, çocuk ve gençlere buz pateniyle kaymanın inceliklerini anlattı. 10 yıldır her kış mevsiminde buz pistine çevirdiği süs havuzunda, binlerce kişiye patenle kaymayı öğreten evli 2 çocuk babası Eren İlter, son 3 yıldır bu işi Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ücretsiz olarak yaptığını söyledi.
ÖNCE OĞLUNA ÖĞRETMİŞ
Erzurum'da yaşayanları 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'dan önce buz sporları ile süs havuzunda veya oyun parklarında yaptığı doğal buz pistlerinde tanıştırdığını ifade eden Eren İlter, şunları söyledi:
"Oğlum Serdar İlter'e küçük yaşlarında süs havuzunda patenle kaymayı öğrettim. Erzurum'da düzenlenen ve dünyanın en hızlı 160 sporcusunun katıldığı Kısa Mesafe Sürat Pateni Dünya Kupası 6'ncı Ayak Yarışlarının B Finalinde 7'nci oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da süs havuzunu buz pistine çevirdik. Yaşları 3 ila 50 arasında değişen herkese patenle kaymayı öğrettim. Bu işin sevdalısıyım. Burada yetişen bir çok çocuk milli takıma girdi. Hatta antrenörlük yaparak bu işi meslek edinenler oldu. Şimdi süs havuzuna Iraklı, Suriyeli ve Afgan çocuklar da gelmeye başladı. Karın, buzun içinde büyüyen Doğulu çocuklar çok yetenekli. Bunların elinden tutan olsa sürat pateni, körling ve buz hokeyinde bizi kimse geçemez. Bugün süs havuzunda yetiştiğim oğlum gibi birçok milli sporcu var. Gençlerimize sahip çıkmamız gerek. Onlar bizim geleceğimiz. Ayrıca devletimiz 2011'de Erzurum'a büyük yatırımlar yaptı. Buz hokeyi salonları burada yetişenler sayesinde dolup, taşıyor."
FOTOĞRAFLI