"Ocaktan Vitrine Oltu Taşı Paneli"

Güncelleme Tarihi:

Ocaktan Vitrine Oltu Taşı Paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 15:48

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Oltu Kaymakamlığı, Atatürk Üniversitesi, Oltu Halk Eğitim Merkezi ve Oltu Taşı El Sanatları Derneği tarafından "Ocaktan Vitrine Oltu Taşı Paneli" düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Taşı El Sanatları esnafı, akademisyenler ve kurum amirleri katıldı.

Vali Altıparmak, Oltu'nun Erzurum'un tanıtımında önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Sende cevher var eller ne bile, atasözü doğrultusunda tanıtımın önemli olduğu görülmektedir. Erzurum'da Taşhan esnafı normal mantıkla esnaflık yapıyor. Tanıtım açısından önemli çalışmalar yapmaya başladık. Yurt dışında yayın yapan dergilerde 11 sayfa tanıtım Erzurum'a ayırdık ve ilk sayfa Oltu taşından oluşuyor. Tanıtımda özellikle üniversitelerimize büyük görev düşüyor. KUDAKA'nın yönetim kurulu başkanı olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Şimdiye kadar vermiş olduğumuz desteğimizin üzerinde bir destek vermeye hazırız. Dernek başkanımızın dile getirdiği sıkıntıların çözümü adına çalışmalar da yeni projelerle giderilebilir."

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Oltu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıkları ile tarihte adını duyurduğunu, şimdi ise ilçenin cağ kebabı ve Oltu taşı ile tanındığını söyledi.

Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin ise panelin Oltu taşıyla ilgili bilinmeyenlerin ortaya konulması ve farkındalığı arttırarak marka değerine katkı sağlayacağını belirterek, "Bilindiği üzere günümüzde tüketim alışkanlıklarımız değiştiği ve rekabet ortamının daha da arttığı bu süreçte ürünlerimizin marka değerini koruyabilmek ve piyasa ekonomisinde varlığını sürdürebilmek için yeni ve yaratıcı fikirlere ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de Oltu taşının bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Gün olmuş ocaktan vitrine farklı şekillerde yerini almış. Gelişen süreç içerisinde zamanın ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla vitrinde değişkenlik arz etmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Oltu Taşı El Sanatları Derneği Başkanı Recep Asan ise proje ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından panelde Akdeniz Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kılıç ve Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Emrah Korkutan, Özgür Bilici, Kürşat Dilmaç, Oltu taşının tarihi geçmişi, oluşumu, çıkarıldığı alanlar, işlenmesi ve satışı aşamalarında katılımcılara akademik boyutta bilgi aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!