IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 14:44
MEZUN OLDUĞU OKULDA BARO BAŞKANI OLARAK SÖYLEŞİ YAPTI
Erzurumlu avukat Talat Göğebakan 31 yıl önce mezun olduğu Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne Baro Başkanı olarak gidip öğrencilerle söyleşi yaptı.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi gibi kenar mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin Mardin’in Savur ilçesinde dünyaya gelen ve 2015 Nobel Kimya Ödülünü alan Aziz Sancar’ı kendilerine örnek almasını isteyen Başkan Göğebakan, "Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılıp, ’Benden bir şey olmaz’ demeyin. İnsanoğlunun isteyip de yapamayacağı şey yoktur" dedi.
Merkez Yakutiye ilçesinin 50’inci Yıl Caddesindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fırat Yıldırım’ın daveti üzerine 1984 yılında mezun olduğu okula giden Baro Başkanı Talat Göğebakan, öğrencilik yıllarını hatırladı. Söyleşiden önce okulu gezerek bilgi alan Göğebakan gördüğü manzara karşısında çok şaşırdı.
Mezun olduktan sonra okulu birçok kez ziyaret ettiğini söyleyen Göğebakan, "Okulu tepeden tırnağa yenilenmiş görünce heyecanlandım. Bizim zamanımız ile şimdiki okul arasında dağlar kadar fark var. Okul yönetimini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu manzara beni hem çok sevindirdi hem de duygulandırdı. Maalesef ülkemizde bu gibi kenar semtlerdeki okulların sayısı bir hayli fazla. Herşeyi devletten beklemek olmaz. Elimizi buradaki müdür, yardımcıları ve öğretmenleri gibi taşın altına koymalıyız" diye konuştu.
Okulu gezdikten sonra bir sınıfta öğrencilerle buluşan Baro Başkanı Talat Göğebakan, eğitim, kültür, spor ve çeşitli konulardaki görüşlerini paylaştı.
Mezunu olduğu Cumhuriyet Anadolu Lisesi gibi kenar semtlerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin hiçbir zaman umutsuzluğun ve çaresizliğin içerisine düşmemesini isteyen Başkan Göğebakan, ’DNA onarımı’ hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Aziz Sancar’ı örnek gösterdi. Sancar’ın Mardin’in Savur ilçesinde bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan yedincisi olduğunu hatırlatan Göğebakan şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde Sancar’ın ilçede doğup, büyüdüğü evini gösterdi. Orada ders çalışmış ve Amerika’nın en ünlü bilim adamlarından birisi olmuş. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılıp, ’Benden bir şey olmaz’ demeyin. Unutmayın ki insanoğlunun isteyip de yapamayacağı şey yok. Yeter ki derslerinize çalışın. Bunun için çok vaktiniz var. Ben Veyisefendi Mahallesinde oturuyordum. Ben ve arkadaşlarım her gün 2 kilometre yolu Erzurum’un o şiddetli soğuk kış günlerinde yürüyerek geliyorduk. Bizim zamanımızda Erzurum’da çok iyi okullar vardı. Ama ben ve benim gibi bu okuldan mezun olup çok iyi yerlere gelenler var. Yeter ki buna inanın. Zaten çalışmaktan başka şansımız yok. Çünkü günümüzde artık üniversite mezunları bile iş bulamıyor. Üniversite mezunu olduğunuz zaman bunun yanında çok iyi bir bilgisayar, ingilizce ve yüksek lisans olacak ki bir yerlere gelebilirsiniz. Hayat herkese eşit. Bu eşitsizliği sadece çalışanlar değiştirebilir. Ben okulumuzun yönetimini çok beğendim. Öğretmenler ellerinden geleni yapıyor. Birazda siz üzerine koyarsanız hakikakatan iyi yerlere gelirsiniz. Bir aileden birisi çıkınca emin olun o ailenin kaderini değiştirebiliyorsunuz çünkü rol model oluyorsunuz."
Yaklaşık 30 dakika süren söyleşinin son bölümünde Başkan Göğebekan öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.
Okul Müdürü Fırat Yıldırım, Baro Başkanı Talat Göğebakan’ın okullarına her zaman destek olduğunu belirterek böylesine güzel bir söyleşiden dolayı da teşekkür etti. Hem okulu güzelleştirmek hem de öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmanın çabası içinde olduklarını ifade eden Okul Müdürü Fırat Yıldırım, "Dağ Mahallesi’nin penceresinden şehri seyreden buradaki bir öğrencinin bir gün Çankaya’nın penceresinden bütün Türkiye’ye seyretme ihtimali var. Çankaya’dan Türkiye’yi seyretme ihtimali olamasa bile hapishanenin penceresinden dışarı seyretmeyecektir" dedi.