Lütfi Sezen'e armağanı kitap

Güncelleme Tarihi:

Lütfi Sezene  armağanı kitap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 12:34

Lütfi Sezen'e armağanı kitap

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- (DHA)- Halk Bilimci Yrd.  Doç. Dr. Lütfi Sezen adına editörlüğünü İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı'nın yaptığı  'Dr. Lütfi Sezen Armağanı' kitabı yayımlandı.

Atatürk Üniversitesinden emekli olan Dr. Lütfi Sezen için Pegem Akademi yayınlarından 362 sayfalık 'Dr. Lütfi Sezen armağanı' kitabının editörlüğünü Doç. Dr. Ali Fuat Aracı yaptı. Lütfi Sezen'le ilgili olarak geniş bir röportajın yayınlandığı kitapta, yüksek lisans, doktora tezleri ve yayımladığı kitapları tanıtılıyor. Armağan kitabın birinci bölümünde, aile ve arkadaşları ile öğrencilerinin dilinden Lütfi Sezen anlatılıyor. İkinci bölümde, makaleleri, konferansları, bildirileri ve yayına hazır araştırmalarına yer verildi. Üçüncü bölümde hatıralar, dördüncü bölümde ise ilginç fotoğraflar yayınlandı. 
Armağan kitapla ilgili olarak Lütfi Sezen, " Çalışkanlığı, başarısı ve sağlam karakteri ile gurur duyduğum yüksek lisans öğrencim Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, büyük bir vefa örneği göstererek 'Dr. Lütfi Sezen Armağanı' kitabının hazırlanmasına vesile oldu. Değerli öğrencim Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı'nın önerisi, öncülüğü ve editörlüğü ile hazırlanan bu armağan kitabı, hayatımın bana verilen en değerli ödülü olarak görüyorum. Kitapta meslektaşlarımın, dostlarımın, öğrencilerimin ve çocuklarımın benimle ilgili değerlendirmeleri ise ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Hepsine içten teşekkür, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.
'Erzurum Folkloru' kitabının Atatürk Üniversitesi tarafından üç kez basılmasına vesile olan dönemin rektörleri  Prof. Dr. Erol Oral, rahmetli Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz,  Prof. Dr. Hikmet. Koçak'a teşekkür ederek şükranlarını sunan Lütfi Sezen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hızlı teknolojik gelişmeler kültürel yapıda büyük değişmelere, hatta tahribatlar neden olabiliyor. Kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yazılı kaynaklara aktarılması gerekiyor. Ben Lütfi  Sezen olarak ömrümün yarım asra yakın kısmını bu uğurda harcadım. Fakat bireysel gayretler buna yetmiyor. Halk bilimi konusunda uzmanlaşmış kişilerin rehberliğinde ekip çalışmasının yararlı olacağı inancındayım. Gelişmiş ülkelerde bu yöntem uygulanıyor. Özellikle İskandinav ülkelerinde bu alanda ciddi çalışmalar var. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlıklarımızın bu konuda sorumluluk taşıdıklarını düşünüyor ve gereğini yerine getireceklerini ümit ediyorum."
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!