Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası'na doğru

Güncelleme Tarihi:

Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupasına doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 23:32

- ISU ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenecek şampiyonaya katılacak Türkiye ve Kazakistan milli takımları hazırlıklarına başladı - Teknik Direktör Jang: "Türk milli takımıyla çalışıyor olmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Daha fazla puan alıp, sıralamada yukarıya çıkmak için tamamen bu organizasyona yoğunlaşmış durumdayız"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Uluslararası Buz Pateni Federasyonu (ISU) ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenecek Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları'na (Short Track World Cup) katılacak Türk Milli Takımı hazırlıklarına başladı.

Palandöken ilçesindeki Buz Pateni Salonu'nda çalışan milli takım sporcuları, aynı zamanda Kazakistan Milli Takımı'nın da teknik direktörü olan Gwon-Ouk Jang'dan yapmaları gerekenler hakkında bilgiler aldı.

Erzurum'da, 13-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek yarışlar için antrenmanlarını Kazakistanlı sporcularla birlikte sürdüren milli takım, dünya kupasında ABD, Japonya, Çin, Güney Kore, Kanada, Rusya, İtalya, Belçika, Fransa, Almanya, İngiltere, Polonya, Macaristan, Hollanda, Hindistan ve Letonya sporcularıyla madalya için mücadele edecek.

Haberin Devamı

Türkiye ve Kazakistan Milli Takımları Teknik direktörü Gwon-Ouk Jang, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Milli Takımı'nın, bu yıl Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda gösterdiği performanstan çok memnun olduğunu söyledi.

Sporcuların burada çok iyi bir performans gösterdiğini belirten Jang, "Bu anlamda Türk milli takımıyla çalışıyor olmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Burada yapılan yarışlar, dünya kupası serisinin final yarışı. Daha fazla puan alıp, sıralamada yukarıya çıkmak için tamamen bu organizasyona yoğunlaşmış durumdayız. Bu organizasyondan sonra dünya sıralamasındaki yerimize bakarak, bir sonraki sezonu planlayıp çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

- "Türkiye organizasyon tecrübesini arttırdı"

Türkiye'nin, bu branştaki organizasyon tecrübesinin, Erzurum'da 2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversite Oyunları (Universiade) ile başladığını ifade eden Jang, şunları kaydetti:

"Sonrasında Türkiye, Dünya Gençler Short Track Şampiyonası ve nihayetinde bu hafta sonu yapacağımız Dünya Kupası organizasyonuyla birlikte organizasyon tecrübesini artırdı. Bu anlamda, tesislerin de çok çok iyi tesisler olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Türk Milli Takımı ile birlikte çalıştırdığım Kazakistan ise 2022 kış olimpiyatlarına aday. Bu anlamda sporcularıyla da burada kendilerini göstermek istiyorlar. Kazakistan, Çin ile birlikte 2022 adaylık sürecinde yarışıyor. Kazakistan'ın başarısı ve olimpiyata ev sahipliği yapması için buradaki sporcuların başarısı önemli. Bu anlamda iki takım da iyi sonuç almak için mücadele edecek."

Haberin Devamı

Milli sporcu Menderes Eren de bin ve bin 500 metre Türkiye rekorlarının kendisine ait olduğunu anımsatarak, "Piste çıkıp Türkiye rekorlarını yenilemek, finallere çıkıp en iyi dereceyi almak istiyorum. Bu yarışmaya çok iyi hazırlandık ve heyecanla bekliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. İyi bir derece elde edeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!