Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Ve Dayanışma Günü” Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Ve Dayanışma Günü” Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 14:06

SEDAT ABDULHAKİMOĞLULLARI

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü” Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, etkinlikler kapsamında yürüyüş düzenleneceğini ifade etti.
Abdulhakimoğulları şunları söyledi:
‘’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından, 25 Kasım 2015 tarihinde saat 12:00 da Havuzbaşı’ndan başlayarak Yakutiye Kent meydanında sonlanacak yürüyüş düzenlenecektir. Düzenlenecek olan yürüyüşe Erzurum halkı, Atatürk Üniversitesi, Yakutiye Kadın Komisyonu ve ilimizde Kadın alanında faaliyette bulunan STK’ların katılım sağlaması için gerekli davet yapılmıştır. Yürüyüşün ardından Yakutiye Kadın Platformu tarafından basın bildirisi okunacaktır. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Yakutiye Kent Meydanına 100 metrekare büyüklüğünde Erzurum Pasinler ilçe belediyesi katkıları ile çadır kurulacaktır.’’
ÇADIR KURULACAK
Etkinlikler kapsamında çadır kurulacağını belirten Abdulhakimoğulları, ‘’Çadır içerisi ve Dış mekânları kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda Bakanlığımız tarafından hazırlanan görsellerle donatılacaktır. Kurulacak TV ve PClerden kadına şiddet konusunda Bakanlığımız tarafından hazırlanan “Kamu Spotları” yayınlanacaktır. Çadır içerisinde İl Müdürlüğümüz tarafından “Kadın” konusunda yürütülen faaliyetlerin tanıtımının yapılacağı stant oluşturulacaktır. Çadır içerisinde 2 masada Erzurum Kadın Konuk Evi Misafirlerimiz tarafından hazırlanan “El Emeği” ürünleri sergilenecektir. Çadır içerisinde kadınlarımıza yönelik Kurum personellerimizden Sosyal Çalışmacı ve Sosyolog) görev alacağı “Danışma Masası” oluşturulacaktır. Çaykur Bölge Müdürlüğü stant kuracaktır. Çadır dışında erkeklere yönelik “Kadına Yönelik Şiddete Hayır Diyorum!” konulu imza kampanyası ve Şiddete Hayır temalı el baskısı etkinliği düzenlenecektir. Danışmanlık hizmeti ve diğer standlar saat 16:00‘akadar faal olarak alanda kalacaktır. 25 Kasımda düzenlenen etkinlik sonrası yapılan el baskısı Palerium alışveriş merkezinde diğer görsellerle birlikte sergilenecektir’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!