Hedefleri kış olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Hedefleri kış olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 12:36

- Buz pateninde 5 yıl önce kurulan Short Track Türk Milli Takımı, 2018 Kış Olimpiyatları için hazırlanıyor - Milli sporcu Yetişken: "Hedeflerimizi yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2018 olimpiyatlarında biz de yer alacağız" - Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu: "Yaklaşık beş yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen, sporcularımızın dünya kupasında final yarışıyor olması büyük başarı. Uluslararası yarışlarda puan toplamamız, olimpiyatların kapısını aralamamıza yardımcı olacak"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - AYŞE YILDIZ - 2011 Universiade'de ilk kez sürat pateniyle tanışan ve kısa sürede önemli mesafe kateden Short Track Türk Milli Takımı, uluslararası müsabakalarda topladığı puanlarla 2018 Kış Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor.

Türkiye'de 2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) ile yapılmaya başlanan short trackta, beş yıllık süre içerisinde önemli mesafe alındı.

Aldıkları puanlarla Avrupa ve dünya kupası yarışlarına katılan Short Track Türk Milli Takımı, uluslararası müsabakalarda puan toplayarak Kore'de gerçekleştirilecek 2018 Kış Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor.

Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları'nda 500 metrede çeyrek finale yükselen sporculardan Necmettin Berk Yetişken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada en iyi dereceleri yapıp Türkiye olarak kendi rekorlarını kırmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yarışmalardaki sıralamalarda ilk 20'nin içerisinde olmayı hedeflediklerini belirten Yetişken, takım olarak 2018 Kış Olimpiyatları'nda yer almak istediklerini ve bunun mücadelesini verdiklerini ifade etti.

Yetişken, kısa sürede büyük başarılar elde ettiklerine değinerek, antrenör değişikliğinin de takımın başarısına büyük katkı sağladığını belirtti.

Yeni antrenörle yeni çalışma programlarına başladıklarını anlatan Yetişken, "Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Hedeflerimizi yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2018 olimpiyatlarında biz de yer alacağız" ifadesini kullandı.

Yetişken, Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları'nın tecrübe açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bize katkısı büyük. Bu dünya şampiyonası sayesinde daha fazla tecrübemiz olacak. Dünyanın en iyileriyle yarışıyoruz. Bu sporcularla yarışmak bizim için çok daha iyi çünkü kendi aramızda bir yere kadar yarışabiliyoruz. Bu yarışların bir avantajı da rakiplerimizi tanıyoruz, yanlışlarımızı öğreniyoruz."

Milli takım sporcularından Serdar İltir de uluslararası yarışlarda ellerinden geleni yaptıklarını, Türkiye'nin rekorunu kırmak konusunda umutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kış olimpiyatları için de puan topladıklarını ifade eden İltir, "Böyle çalışmaya devam edersek ve üstüne biraz daha koyarsak takım halinde olimpiyatlara gideceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sporculardan Fırat Yardımcı ise dört yıldır short track yaptığını, kısa sürede önemli mesafe aldıklarını vurgulayarak, kendilerini daha fazla geliştirip en iyi sonucu almaya çalışacaklarını dile getirdi.

-"Olimpiyatlardaki yerimizi sabitleştirmek istiyoruz"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu da Erzurum'da yapılan Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları'nda dünyanın en iyi sporcularının yarıştığını ve bunun da Türk Milli Takımına tecrübe kazandıracağını söyledi.

Haberin Devamı

Short trackın Türkiye'de "Üniversiade" ile başladığını anımsatan Okuyucu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık beş yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen, sporcularımızın dünya kupasında final yarışıyor olması büyük başarı. Uluslararası yarışlarda puan toplamamız, olimpiyatların kapısını aralamamıza yardımcı olacak. Olimpiyatlara, uluslararası prosedürde, eleme sürecinde dünya sıralamasında belli bir yerde olan, belirli puana sahip olan sporcular gidebiliyor. Eğer 2018 olimpiyat oyunlarında da eleme süreci böyle yol alırsa puanlar toplayarak, oradaki yerimizi sabitleştirmek istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!