Gözgeç adaylığını yine Erzurum'dan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Gözgeç adaylığını yine Erzurumdan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 12:49

Gözgeç adaylığını yine Erzurum'dan açıkladı

Haberin Devamı

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)-Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2011'de olduğu gibi 2016 yılında da Boks Federasyon Başkanlığına adaylığını memleketi Erzurum'dan açıkladı. Gözgeç, “Rakip çıkar ama seçimde rakip olamaz" dedi.



Tarihi Erzurum Evleri'nde düzenlenen toplantıda 22 Ekim'de yapılacak olan Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu öncesinde kendisine ve ekibine güvendiğini belirten Gözgeç, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. Erzurum ve Türkiye'nin her yerinde önemli bir güce sahip olduklarını vurgulayan Gözgeç, "Bu güç ve birliktelik bizde olduğu müddetçe sırtımız yere gelmez. Biz kendimize güveniyoruz, 17-18 yılını boks camiasının içinde geçirmiş bir yönetici ve federasyon başkanı olarak önemli bir seçim tecrübesine sahibiz. Ben seçimi kazanamayacağım hissine kapıldığım anda aday olmam. Bu ringde bize rakip olabilirler, ama seçimde rakip olamazlar" diye konuştu.



Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yaptıkları ve yapacaklarını tek tek anlattı. Kendisinin federasyona başkan seçilmeden önce kulüplerin alacakları olduğunu bildirerek, "Federasyon başkanı olduktan sonra, federasyon binamızı değiştirdik, 2 odalı bir federasyondan mescidi ve 9 ayrı çalışma odası bulunan bir federasyon haline getirdik. Federasyonumuza ait üç aracımız bulunmakta. Ayrıca kulüplerin tüm alacaklarını ödedik, insanların yüzüne bakarak yalan söylemezsiniz, işte kulüp başkanlarımız, antrenör arkadaşlar burada herkes buna şahit. Şu anda da federasyonumuzun kasasında 2 milyon nakit para bulunmakta. Bugün seçimi kazansak, ya da kaybetsek, federasyon 2 milyon bir maddi kaynağa sahip. Gerek yurt içi şampiyonaları, gerekse uluslararası müsabakalar ile Avrupa ve dünya şampiyonalarını sorunsuz yaparak başarılı olduk. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) başta olmak üzere kulüplerde alt yapıya ağırlık verdik. Ocak 2017'den itibaren Türkiye'de bir ilke imza atarak, deplasmanlı gençler ligini düzenleyeceğiz. Yıllar önce bu lig için girişimlerde bulunulmuş, yapılmak istenmiş ama başarılamamış. Biz bunu başaracağız, Türk boksunun ringte rakiplerine karşı söz sahibi olması için bu gençler ligini başarı ile yapmak zorundayız. Erzurum'dan da mutlaka katılım bekliyoruz" dedi.



Eyüp Gözgeç, Kastamonu'da Türkiye'nin sporda gurur duyacağı bir boks kamp eğitim merkezi yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:



“Bu kampta fitness ve kondisyon merkezinde de yenileme çalışmaları yaptık, dört dörtlük bir kamp merkezi oldu. Bizde bir söz vardır eşek ölür semeri, insan ölür eseri kalır diye. Bizde Federasyona kalıcı eserler kazandırdık, yine de kalıcı eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Türkiye Boks Federasyonu olarak Türkiye'de bir çok büyük spor organizasyonu yapmanın gururunu yaşıyoruz. İki kez olimpiyat kota elemelerini Türkiye'de yaptırdık. Rio 2016'da iki boksörümüzün madalyasını adeta şebeke kuran kumpasçı hakemler çaldı. Özellikle Batuhan Gözgeç'in, Ermeni asıllı Alman boksör ile yaptığı maçta hakemler adeta Batuhan'ın madalyasını çalarak, çeyrek finalde maçı Alman boksöre verdiler. Daha sonra bizim girişimlerimiz sonucu bu suç şebekesi hakemler olimpiyattan atıldı. İlkini geçen yıl yaptığımız Uluslararası Cumhurbaşkanlığı boks turnuvasını yine Erzurum'da yapacağız. Artık her gittiğimiz yerde bir itibarımız var. Bunda da bir Erzurumlu olmanın onurunu yaşıyorum. Dünya Boks Birliği yöneticilerinin de başı ne zaman sıkışsa ilk aradıkları Türkiye oluyor, bu gurur verici. Buradan diğer benim gibi Erzurumlu federasyon başkanlarını da desteklediğimi iletmek istiyorum. Hepsi de bana göre çok başarılı."



Öte yandan Türkiye Boks camiası olarak inançlı ve vatana millete bağlı olduklarının altını çizen Gözgeç, "Bizde FETÖ'cü barınamaz, bir tek Konya'da bir hakem ve bir de polis antrenör vardı, onlar da uzaklaştırıldı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!