eTwinning projesinde iki şehrin hikayesi

Güncelleme Tarihi:

eTwinning projesinde iki şehrin hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2024 14:01

eTwinning projesinde iki şehrin hikayesi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- ERZURUM İbrahim Hakkı Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Ayşe Kiraz ile Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Dönser Uzunget, Erzurum ile Tiflis arasında kültür köprüsü kurmak ve bu şehirlerin tarihi ile doğal güzelliklerini öğrenmek amacıyla "İki Şehrin Hikayesi" Erzurum Tiflis eTwinning projesini hayata geçirdi.

Projenin ilk gezi etkinliği için proje öğrencileri, öğretmenler ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu’nun da yer aldığı Türk ekibi mayıs ayında Gürcistan’ın Tiflis şehrine gitti. Projenin kurucu ortağı LEPL Tbilisi N207 Public School öğretmen ve öğrencileri iki gün süreyle Türk misafirlerini en güzel şekilde ağırladı ve şehirlerinin tarih ve kültürünü tanıttılar.

Projenin ikinci gezi etkinliği için bu hafta sonu Tiflisli misafirler Erzurum'a geldi. Proje öğretmeni Ayşe Kiraz ve Dönser Uzunget, Erzurum’ un tarihi ve doğal güzelliklerini, kültürünü, geleneksel el sanatlarını, yemeklerini, müziklerini ve folklorünü en iyi şekilde tanıtabilmek için öğrencileriyle bir program hazırladı. İlk gün Gürcü misafirlere Palandöken Kayak Merkezi'nin tanıtımı ve kısa bir tur yaptırıldı. LEPL Tbilisi N207 Okulu öğretmen ve öğrencileri İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız , Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Palandöken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Aktaş, Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Okul Müdürü Ayhan Saraçoğlu tarafından karşılandı. İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı coşkulu karşılama programı sonrası Atatürk Üniversitesi Ata Buz Heykel Müzesi ve Biyoçeşitlilik Merkezi ziyaret edildi.

Haberin Devamı

İkinci gün misafirlere Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi, Çifte Minareli Medrese ve çevrede bulunan diğer tarihi eserlerin tanıtımı yapıldı. Erzurum’un geleneksel el sanatları ve kültürel öğeleri Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü’nde yer alan atölyelerde tanıtıldı. Ehram ve Bardız Kilimi Dokuma Atölyeleri, Oltu Taşı Takı Tasarım Atölyesi ve burada hazırlanan ürünler Gürcü öğretmen ve öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü’nde bir konuşma yapan Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazioğlu, "Yapılan bu geziler sayesinde öğretmen ve öğrenciler iki şehrin kültürel öğelerindeki, geleneksel el sanatları ve yemeklerindeki benzerlikleri yerinde görme fırsatı bulmuştur. 'İki Şehrin Hikayesi' eTwinning projesi Erzurum ve Tiflis şehirleri arasında hem kültür hem gönül köprüsü kurulmasına ,dostlukların pekiştirilmesine ve yeni işbirliklerinin yapılmasına vesile olmuştur. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!