Erzurum'un cazibesi artıyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurumun cazibesi artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 18:01

Erzurum'un cazibesi artıyor

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Cazibe Merkezleri Programının (CMP), Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, Erzurum'da yatırım yapmak isteyen firmalarla birlikte İkinci OSB'nin cazibesi artıyor.
Savunma, mobilya, bebek ürünleri sektöründe yatırım yapmak isteyen İngiliz menşeli bir firma Erzurum'da etüt çalışmalarına başladı. İngiltere'de üretilen, Avrupa ve Ortadoğu'da önemli bir pazar payına sahip olan Nurse Harveys Pediatri Ürünlerinin üreticisi, Haks Hamzaoğlu Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yönetim kurulu Başkanı Kenan Hamzaoğlu, Erzurum'a yapmayı planladığı yatırımla ilgili olarak Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve İkinci OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın ile görüştü. Firma, ürünleri ve yapacakları yatırımla ilgili Saim Özakalın'a bilgi veren Kenan Hamzaoğlu, şunları söyledi:
"Nurse Harveys'in 2000 yılına kadar tarafımızdan hisseleri alındı. Sadece pediatri ürünlerinin fabrika ve depolanması için 5 milyon Sterlin tutarında bir yatırım planlıyoruz. Yatırımla 5 yılın sonunda, yaklaşık 800 kişinin istihdamı sağlanacak. Ürünlerimiz Avrupa ve Orta doğu pazarında çok iyi tanınmakta ve yıllardır bu ülkelerde en çok satılan ürün konumundadır. Yıllık ihracatın 2 milyon şişe ile başlanması planlanıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise 20 milyon TL'lik ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz."
Saim Özakalın ise Erzurum'a gelen her firmanın şehirde büyük heyecan uyandırdığını dile getirdi. Cazibe Merkezleri Programı ile Erzurum'un cazibesinin arttığını gözlemlediklerini anlatan Özakalın, "Firmanın bizden taleplerini bütün imkanlarımızla yerine getirmeye çaba gösteriyoruz. Yeter ki yatırımlarını şehrimize yapsın, üretime ve istihdama katkı sağlasın. İnşallah bu tür firmaların sayısı her geçen gün artar ve şehrimiz her yönüyle avantajlı ve cazibesi yüksek bir merkez haline gelir" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!