Erzurum İbrahim Erkal'ı unutmayacak

Güncelleme Tarihi:

Erzurum İbrahim Erkalı unutmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 14:15

Erzurum İbrahim Erkal'ı unutmayacak

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Hayatını kaybeden ve Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek olan ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı İbrahim Erkal'ı Erzurum unutmayacak.
    İbrahim Erkal'ın hayata veda etmesi nedeniyle Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekillleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajlar şöyle:
    Seyfettin Azizoğlu (Erzurum Valisi): Erzurum’un sanat dünyasındaki önemli temsilcisi, özgün besteleri ile kitleleri kendine hayran bırakan, 'Hadi gel Erzurum’a' diyerek, sevdalısı olduğu memleketinin tanıtımına önemli katkılar yapan, hemşehrisi Sümmanı Baba’yı mahcup etmeyecek kadar onurlu ve gururlu olan, sanat camiasında dik duruşu ile dikkat çeken, başını eğmeyen, yere bakmayan, baktırmayan halk ve Hak aşığı İbrahim Erkal’ımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü ve sarsıntısı içindeyiz. Dadaş kimliğine yakışır yapısı ile memleketini her ortamda, en güzel şekliyle temsil eden, mütevazı yaşam biçimi, alçakgönüllülüğü ile 7’den 70’e herkesin gönlüne girmeyi başaran, hastalığı sırasında milyonlarca insanın duasını alan İbrahim Erkal’ın yerinin dolmayacağı hepimizin malumudur. Girdiği yaşam mücadelesinde, tıpkı bir şarkısında da dediği gibi 'De get yalan dünya' diyerek, hayata genç yaşında veda eden,bir anda milyonlarca insanın içini burkan, gözünü ıslatan, gönlünü sızlatan İbrahim Erkal, bundan böyle şarkıları, türküleri ve o türkülerinin hafızalara nakşedilmiş anlamlı sözleriyle yaşayacaktır. Ölümüyle hepimizi derinden sarsan büyük Ozan’a, Hak aşığına, Erzurum’un sevdalı dadaşına Allah’tan rahmet, başta eşi, çocukları ve ailesi olmak üzere, hayranları ile tüm Erzurumlular’a taziyelerimi iletiyorum. Başımız sağolsun.
    İbrahim Aydemir (Erzurum Milletvekili): İbrahim Erkal dadaş gönül dilinin ifadesi, Erzurum sevdasının bir zirvesi, Palandöken’den ülkeye yayılan bir dadaş sesi olarak hatırlanacak, eserleri ve Erzurum’a verdiği sanat hizmetleriyle daim hayırla yad edilecektir. İbrahim Erkal’ı hastanede ziyaret etmiş, sağlığıyla ilgili müjdeli bir haber beklemiştik. Ne ki, takdiri ilahi tecelli etti, Erkal hakka yürüdü. Onu, sanatçı kimliği kadar, Erzurum’a sanat alanında verdiği hizmetleriyle de hatırlayacağız. Erzurum ona hep minnettar kalacaktır. Merhum sanatçımız Palandöken etrafında oluşan Erzurum manasını sanat gündemine taşıyarak tarihi bir hizmet vermiştir. Ona rahmet niyaz ediyor, ailesi ve yakınlarına, sanat camiasına başsağlığı diliyoruz. Erzurum’un başı sağ olsun.
     Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı (Erzurum Milletvekili): Değerli sanatçımız, hemşehrimiz, İbrahim Erkal’ı en son yoğun bakımda ziyaret ettim. Daha önce beyin ölümünün gerçekleştiğini biliyoruz, bundan sonra geri dönüşün olmadığı konusunda, bir kez daha Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz hastane ziyaretimizde, doktorlarımız tarafından  bilgilendirildik. Akşam saatlerinde de İbrahim Erkal’ın vefatını derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım.Türkiye büyük bir değerini kaybetti. İbrahim Erkal, hem ülkemiz hem Erzurum adına çok değerli, vefalı  bir sanat insanımız idi. Buradan değerli dostumun, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Erzurumlu hemşehrilerime, sabır ve başsağlığı diliyorum.
    Mehmet Sekmen (Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı): Acımız büyük. Erzurum sanat alanında yetiştirdiği en önemli değerini kaybetti. Şehrimizin medarı iftiharı İbrahim Erkal’ı kaybetmenin büyük elemini ve tarifsiz derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz. İlimizin bağrından çıkan, bu memleketin sanat hayatındaki en önemli şahsiyetlerinden biri olan İbrahim Erkal, gerek sanat hayatı gerek karakteri ve gerekse de bu şehre olan vefasıyla Erzurum’un hafızasından asla silinmeyecek bir değere sahiptir. Sanatçımızın 20 günü aşkın bir süredir verdiği yaşam mücadelesi bize kentimizin değerlerinin şehrimiz ve ülkemiz açısından ne kadar kıymetli ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Milyonların gönlünde taht kuran, yapmış olduğu eserlerle ülkemizin sanat hayatına büyük hizmetler veren İbrahim Erkal’a Yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Erzurum ve Türkiye’nin başı sağolsun.
    Ali Korkut (Yakutiye Belediye Başkanı):Erzurum adına acı bir kayıptır. anatçılar bir toplumun önemli değerleridir. Erzurum, özellikle Narman ilçemiz geçmişten günümüze önemli sanat insanları, halk ozanları, yani aşıkları yetiştirmiştir. Emrah'tan, Sümmani'ye çok kıymetler bu topraklardan çıkmıştır. İbrahim Erkal, bu değerlerle yetişmiş, besteleri ve sözleriyle yüreklere kazınmıştır. Ölümü, öncelikle ailesi, Erzurumlu hemşerileri ve milletimiz için önemli bir kayıp olmuştur. Değerli eşlerine, geride bıraktığı yavrularına, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. mekanı cennet olsun, Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.
    Lütfü Yücelik (ETSO Yönetim Kurulu Başkanı): O, Erzurum’a sevdalı gerçek bir Dadaş’tı. O’nun yüreği hep memleketi için, hep hemşehrileri için attı. O, şehrimizin kültür ve sanat elçisiydi. Erzurum’un tanıtımı için hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir hesap yapmadan çok emek verdi. Erzurum gerçek anlamda bir kıymetini kaybetti. Allah’tan kendisine rahmet, sevenlerine, ailesine ve Erzurum’a başsağlığı diliyorum. 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!