Erzurum’da Dış Paydaş Görüşleri Ortak Akıl Platformu Çalıştayı…

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da Dış Paydaş Görüşleri Ortak Akıl Platformu Çalıştayı…
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 15:13

ERZURUM’DA DAP-TÜSSİDE İŞBİRLİĞİYLE “DIŞ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ ORTAK AKIL PLATFORMU ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ.

Erzurum’da DAP-TÜSSİDE işbirliğiyle “Dış Paydaş Görüşleri Ortak Akıl Platformu Çalıştayı” düzenlendi.
TÜSSİDE ile “Kurumsal Sistem Yapılandırma” sözleşmesi imzalayan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, sorumluluk alanında olan bölge illerine daha etkin ve verimli hizmet verebilmek için çalışmalarını devam ettiriyor.
DAP İdaresi, eğitim ve danışmanlık hizmeti aldığı TÜBİTAK’a bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ile işbirliği içerisinde “Dış Paydaş Görüşleri Ortak Akıl Platformu Çalıştayı”nı düzenledi. Üç gün süren çalıştayın ilk gününde, bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelindi.
Erzurum’da düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, katılımcılara kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
TÜSSİDE ile yapılan sözleşmeden söz eden Başkan Demir, “DAP İdaresinin ulaşmak istediği hedefler doğrultusunda TÜSSİDE ile Kurumsal Sistem Yapılandırma sözleşmesi imzaladık. TÜBİTAK bünyesinde bulunan TÜSSİDE, bakanlıklar başta olmak üzere önemli sanayi kuruluşlarına da danışmanlık hizmeti vermektedir. Hedef kitlemiz olan paydaşlarımızın beklentilerinin neler olduğunun somutlaştırılması ve bizler için yol gösterici olması bakımından, üç gün sürecek bir çalıştay düzenledik. Kurumsal sistemimizi yapılandırma noktasında, gruplar halinde yapılacak çalıştayın ilk gününü STK’lara ayırdık. Sistemi kurgularken, sizin bu konudaki düşünceleriniz bizim için yol gösterici olacaktır. Size ve çalıştaya iştirak edecek bütün katılımcılara şimdiden teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra, söz alan TÜSSİDE Başuzmanı ve Proje Koordinatörü Bakı Doğa Günay, katılımcılara TÜSSİDE ile ilgili bilgi verdi. Günay, “Bugün burada DAP’ın kurumsal yapılanmasıyla alakalı bir analiz ve fikir üretme çalışması yapacağız. Dış paydaşların görüşlerini alacağız” dedi. Stratejik yönetimi; geleceği geçmişin devamı görmeme çabası olarak nitelendiren Günay, “Neredeyiz? Nerede olmak istiyoruz? Buraya nasıl ulaşacağız? Bu süreci nasıl izleyip değerlendireceğiz? Katılımcı bir yaklaşım gerçekleştirerek ve fikirlerinizi alarak bunları projeye yansıtmak için sizleri buraya davet ettik” şeklinde konuştu.
Açılış sonrası, “Mevcut Durum Tespit Çalışması” konulu programa geçildi. Katılımcılardan DAP İdaresi’ne yönelik beklentilerini olumlu ve olumsuz yönde belirtmeleri istendi. Ortaya çıkan fikirler oylanarak öne çıkan olumlu ve olumsuz fikirler katılımcılarla paylaşıldı. Bu çalışmadaki amacın, DAP İdaresinin paydaşlarıyla olan ilişkilerine yönelik olarak açık, anlaşılır ve herkesin fikir birliğine vardığı bir tablo çizilmeye çalışılması olarak ifade edildi.
Öğleden sonraki bölümde ise, katılımcılardan DAP İdaresi’ne ilişkin beklentilerinin neler olduğu ve DAP İdaresi’yle daha etkin ve verimli işbirlikleri yürütmeleri hususundaki görüşleri alınarak çalıştaya son verildi.
İkinci gün, bölge İl Özel İdareleri ve Belediyelerin temsilcileri, son gün ise yine bölgede bulunan Kalkınma Ajansları ve Üniversitelerden temsilcilerin katıldığı çalıştayın açılış konuşmalarını DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler yaptı. Kurumun çalışmaları, görev ve yetkileri konusunda konuşan Güler, çalıştayın yapılış amacından bahsederek, “Daha kurumsal çalışmak amacıyla, TÜSSİDE ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Bugün burada toplanmamızın ana mantığı DAP İdaresi nedir, ne olmalıdır? Bunu öngörmeye çalışıyoruz. Kalkınma deyince birçok sektör var. DAP’ın işte bu anlamda tanımlanması gerekiyor. Özellikle paydaşlarımız nasıl bir kurum bekliyor, DAP’tan beklentileri nedir? Bunun tespitini yaptıktan sonra, genel vizyonumuzu oluşturacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!