Devlet Tiyatrosu, oyunlarını Atatürk Üniversitesinde sahneleyecek

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatrosu, oyunlarını Atatürk Üniversitesinde sahneleyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 12:46

Devlet Tiyatrosu, oyunlarını Atatürk Üniversitesinde sahneleyecek

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA) - Erzurum'da 1 Nisan günü çıkan yangında büyük zarar gören Devlet Tiyatrosu oyunlarını Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine ait Gösteri Sanatlar Merkezinde sahneleyecek.

Erzurum'da 12 Aralık 1997'de 'Can Bebek' adlı oyunla perdesini açan Devlet Tiyatrosunda (DT), geçen 1 Nisan günü yangın çıktı. Merkez Yakutiye ilçesi Aşağı Mumcu Caddesindeki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Vakfı'na ait binada çıkan yangın sonrası tiyatronun sahne ve oturma yerleri kullanılmaz hale geldi. 
Yangınla ilgili soruşturma sürerken, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Genel Müdür Yardımcısı Ercan Serin ile birlikte Erzurum'a geldi. Yangınla ilgili incelemelerde bulunan Nejat Birecik, daha sonra Genel Müdür Yardımcısı Serin, Erzurum DT müdür vekili ve sanat yönetmeni Levent Aras ile birlikte Vali Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Birecik görüşme sırasında Devlet Tiyatrosunda çıkan yangından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, yangın mahallinde incelemelerde bulunduğunu bildirdi. Vali Ahmet Altıparmak da çıkan yangın sonucu hasar gören devlet tiyatrosunun oyunlarını Atatürk Üniversitesinde sahneleneyeceğini, yapılacak tadilat işlemlerinin ardından Ekim ayında DT'nin perdelerini yine aynı binada sanat severler için açacağını söyledi.
BİRECİK, BAŞKAN SEKMEN'İ DE ZİYARET ETTİ
DT Genel Müdürü Nejat Birecik, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Başkan Sekmen, yangın sonucu kullanılamaz hale gelen Erzurum DT'nin yapımı için her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen görüşmede "Erzurum DT binası ve sahnesi kullanılamaz hale geldi. Allah'a çok şükür can kaybı olmadı. Erzurum DT'nin bina tadilatı ve sahne tasarımı konusunda her türlü yardım ve desteğe hazırız" dedi. 
DT Genel Müdürü Birecik de, Başkan Sekmen'e destekten ötürü teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, görüşmeden sonra Erzurum DT binası ve çevresinde DT Müdürü Levent Aras ile birlikte incelemede bulundu.      
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!