DES, öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

DES, öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 12:03

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Erzurum'da yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini bildirdi.

Kotanlı, yaptığı yazılı açıklamada, iki üniversitesi bulunan Erzurum'un eğitim şehri olduğunu ve kentte öğrenci kapasitesinin her geçen gün arttığını anımsattı.

Başta Atatürk Üniversitesi olmak üzere Erzurum Teknik Üniversitesinde de öğrenci potansiyelinin her geçen yıl arttığını, geleceğin teminatı olan gençlerin barınma ihtiyaçları için kalıcı ve radikal çözümler gerektiğini kaydeden Kotanlı, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Yurt-Kur, kiralama yolu ile bir nebze de olsa öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılıyor ancak bu yeterli değil. Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi binası atıl durumda. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın, bu binanın yerini fakülte yapımı karşılığında TOKİ’ye devrettiğini öğrendik. Yurt kampüs alanı olabilecek bir yeri fakülte yapımı karşılığında TOKİ'ye devretme ihtiyacı duymuşlar. Valimizin bu duruma müdahil olmasını istiyoruz. Eski hastane binasının yıkılarak ilimize yakışır modern yurt binaları yapılması gerekiyor. Bu arazilerin TOKİ'den devralınarak yurt binaları yaptırılmalı ve Yurt-Kur'a devredilmesi sağlamalıdır. Yeni yasa gereği yurt yapımları artık Büyükşehir Belediyelerine verildiğine göre Belediye Başkanımızın bu konuda hassasiyet göstereceği inancını taşımaktayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!