Başkonsolos, Milletvekiline dert yandı

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos, Milletvekiline dert yandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 18:32

Başkonsolos, Milletvekiline dert yandı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasemi, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'ya yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak dert yandı. 
İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Hossein Ghasemi, Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile bir görüşme yaptı. Başkonsolosluk olarak Erzurum'da hizmet verdikleri binanın yetersiz ve güvenlik açısından sıkıntılı olduğuna işaret eden Ghasemi, personel sayısının da artması nedeniyle binanın ihtiyaçlarını karşılamadığını, yeni bir yere çıkmak istediklerini ancak bürokratik engeller yaşadıklarını bildirdi. Gümrük kapılarında da problemler yaşandığını, bu durumun Türkiye ile İran arasındaki turizm ve ticaretine büyük darbe vurduğunu anlatan Başkonsolos Ghasemi' "İran'a Türkiye'ye girmek isteyenler, sınırda pasaport işlemleri için 6-7 saat bekletiliyor. Sanki sınırda zaman durmuş, 50 sene önceki gibi bir işleyiş var. Kilometrelerce TIR kuyrukları oluşuyor" diye konuştu.
Başkonsolos Ghasemi'nin taleplerini dinledikten sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüşen Milletvekili Mustafa Ilıcalı, problemlerin karşılıklı olduğunu bildirdi. Yıldız'ın Türkiye Başkonsolosluğunda da benzer sorunlar olduğuna işaret eden Ilıcalı, ardından Türkiye'nin Tebriz Başkonsolosu Çağlar Fahri Çakıralp ile iletişim kurdu. İran ve Türkiye arasında karşılıklı olarak yaşanan bu tür sorunların hükümet nezdinde en yakın zamanda çözüleceğine inandığını bildiren Ilıcalı,"Gümrük kapılarındaki işleyiş İran tarafından da kaynaklanıyor olabilir. Sorun tek taraflı değil. Personel ve alt yapı eksikliği konusunda Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Türkiye tarafı olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti"  dedi.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!