Güncelleme Tarihi:
Kadir SABUNCUOĞLU/ERZURUM, (DHA)- İLKOKULDAN sonra ayrıldığı Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Alapınar Mahalllesi'ne 'saç tasarım uzmanı' olarak dönen Harun Cici, bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Köye Dönüş Festivali'nde çocuk ve genç kızlara birbirinden değişik modeller yapıyor. Yörede 'papyonlu kuaför' olarak tanınıp, sevilen Harun Cici, "Ben saçlarına taç yaparken onlar kadar heyecanlanıyorum" dedi.
İzmir'de uluslararası üne sahip kuaför 54 yaşındaki Harun Cici, 'köye dönüş ve organik tarımı' teşvik etmek için kendi olanakları ile Tortum'a 17 kilometre uzaklıktaki, eskiden köy olan Alapınar Mahallesi'nde üçüncü kez festival düzenledi. Festival nedeniyle köy meydanına dev Atatürk posteri asıldı, minarenden başlayarak yollar ve dağlar bayraklarla donatıldı. Alapınar'da yaşayan ve gurbetten gelen ailelerin kızları, at kuyruğu saçları, yıldızlı bere, yelekli pantolon, beyaz gömlek üzerine taktığı papyon ile dikkatleri üzerine toplayan saç tasarımcı Harun Cici'ye saçlarını yaptırmak için birbiriyle yarıştı.
Vadide yetişen meyve ve çiçeklerle gelen kızların saçlarını Cici ile birlikte Erzurum'dan etkinliğe katılan ve uluslararası başarıları bulunan kuaför Ahmet Kemal Özarbaş yaptı. Saçlarına taç yaptıran kızlar daha sonra kortej halinde Atatürk posteri altından geçerek piknik alanına gittiler. Meyve ağaçlarının altında düzenlenen piknikte konuklara döner ve semaver çayı ikram edildi. Festivale katılanlar daha sonra müzik eşliğinde halay çektiler.
Alapınar'dan ilkokulu bitirdikten sonra ailece İzmir'e göç ettiklerini anlatan Harun Cici, Türkiye'nin dört bir yanına göç edenlerin, doğup büyüdükleri toprakları unutmaması ve sahiplenmesi için festival düzenlediğini bildirdi. Saçlara uyguladığı Türk motiflerini içeren örgüleri dünyaya tanıtan Harun Cici, İzmir'de kuaför olarak ve üne kavuştuğunu, girdiği uluslarası yarışmalarda çok sayıda ödül kazandığını belirtti. Büyük kentlere gidenlerin mutlu olmadığını ve hep köy özlemi ile yaşadıklarına dikkati çeken Harun Cici, şunları söyledi:
"Biz dokuz kardeşli bir aileyiz. İzmir'de yaşıyoruz ama Alapınar'da evlerimiz var. Her yıl birkaç kez köye geliyoruz. Festival ile birlikte köye dönüşü hızlandırdık. Gurbete gidenler organik olarak üretilen kuru fasulye, elma, ceviz, dut pekmezi gibi ürünleri almak istiyor. Üretimi teşvik ederken bu ürünleri büyük kentlerde pazarlama konusunda destek veriyoruz. Köyümün kızlarını heyecanlı buluyorum. Ben de saçlarına taç yaparken onlar kadar heyecanlanıyorum."
FOTOĞRAFLI