Güncelleme Tarihi:
Coşkun MENEK, ERZİNCAN (DHA) - ERZİNCAN Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ramazan ayı öncesinde vatandaşların yeterli ve dengeli beslenme konularında bilgilendirmek amacıyla sağlıklı yaşam standı kuruldu.
Saat kulesi önünde kurulan stantta müdürlük personeli tarafından, vatandaşlara, ramazan ayında oruç tutarken nelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Asuman Kahraman Tezel, Ramazan ayında kişilerin beslenme düzeninde önemli değişiklikler olduğunu, bunların en önemlisinin de normal zamanda 5 veya 6 öğün olan beslenme sayısının ramazan ayında sahur ve iftardan oluşan 2 ana öğüne düştüğünü belirtti. Yeterli ve dengeli beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerektiğine işaret eden Dr. Tekçe, iftardan uykuya zamanına kadar ki zaman dilimine 2 ara öğün eklenmesini bildirdi. Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yada çorba, sebze ve zeytinyağlı gibi hafif yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tekçe, gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların ise midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesini, aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile unlu gıdalardan uzak durulmasının öğütledi.
Orucun su veya hurma ile açıldıktan sonra çorba, salata gibi hafif yiyeceklerle devam edilmesini kaydeden Dr. Tekçe, sağlık problemleri olanlar hariç her gün 30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini ifade etti.
FOTOĞRAFLI