Dr. Turan'dan Ramazan uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Dr. Turandan Ramazan uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 12:24

Dr. Turan'dan Ramazan uyarısı

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA) – Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, Ramazan ayında oruç tutarken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
    Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin önemine işaret etti. Turan "Ramazanın yemek kültürü açısından en bilinen özelliği iftar sofralarındaki çeşitlilik ve bolluktur. Yapılan en büyük hatalardan birisi çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmektir. Bu nedenle oruç su veya hurma ile açıldıktan sonra çorba, salata gibi hafif yiyeceklerle devam edilmeli ve 5-10 dakika ara verilmelidir. Ramazan ayında yemeklerin pişirme yöntemleri de çok önemlidir. Özellikle ızgara, haşlama ve fırında yapılan yemekler tercih edilmeli, kavrulmuş, tütsülenmiş ve kızartılmış besinlerden uzak durulmalıdır. Özel durumu, sağlık problemleri olanlar hariç her gün 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Bu da iftardan sonra kısa mesafeli yürüyüşler şeklinde olabilir. Ramazan boyunca günlük 2-2,5 litre su tüketimin altına düşülmemeli, iftardan sahura kadar en az 8-10 bardak su tüketilmelidir. Bununla birlikte enerji verirken sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve suları, soda, sebze suları vs. içmeye özen gösterilmelidir. Yemekten 1-2 saat sonra meyve veya tatlı yenilmeli. Aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar, özellikle mevsim meyvelerinden yapılan meyve tatlıları ya da dondurma daha hafif ve sağlıklı bir seçim olabilir"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!