Vali Zorluoğlu'dan, eski asker hastanesinde inceleme

Güncelleme Tarihi:

Vali Zorluoğludan, eski asker hastanesinde inceleme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 15:41

Vali Zorluoğlu'dan, eski asker hastanesinde inceleme

Haberin Devamı

ELAZIĞ, (DHA)-

ELAZIĞ Valisi Murat Zorluoğlu, Sağlık Bakanlığı'na bağlanan ve Eğitim Araştırma Hastanesi Rızaiye Ek Binası adını alan eski asker hastanesinde incelemelerde bulunarak, görevlilerden bilgi aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığı'na devredilen ve değiştirilen ismiyle Eğitim Araştırma Hastanesi Rızaiye Ek Binası'na gelen Vali Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek ve yönetici sağlık personeli tarafından karşılandı. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Cahit Polat, ziyaret sırasında verdiği brifingde, Elazığ Asker Hastanesi'nin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlanma sürecinin başarıyla tamamlandığını belirtti. Polat, yeni hastanede poliklinik hizmetlerinin yanında sağlık kurulunun da faaliyet vereceğini belirterek, bütün rapor işlemlerinin bu birimde toplanmasının, mevcut hastanede önemli bir rahatlamaya neden olduğunu söyledi. Hastane binasını gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Zorluoğlu daha sonra diyaliz ünitesine de geçerek burada hasta yakınları ile verilen hizmet hakkında görüş alışverişinde bulundu ve sorunlarını dinledi.

Hastane yönetiminden, ulaşımı kolaylaştıracak yeni yol çalışması hakkında bilgi alan ve çalışmaları yerinde inceleyen Vali Zorluoğlu, "Devir gerçekleştirildikten sonra öncelikle hastanedeki doktor sayısı iki katına çıkarıldı, poliklinik sayısı da aynı şekilde artırıldı. Şu anda 19 poliklinik hizmeti verilmektedir. Yüzde 7 doluluk oranı ile çalışan bu hastane şu anda yüzde 80 kapasiteye ulaşmış durumdadır. Kısa bir sürede yüzde 100 oranına ulaşılacaktır. Hasta sayısı da 5-6 binlerden 20 binlere ulaşmış durumdadır. Diğer hastanelerde dağınık durumda bulunan diyaliz üniteleri bu hastanede bir araya getirildi. Diyaliz ünitesi fiziki mekân olarak güzel bir imkâna kavuşturulmuş oldu, hastalarımız da hasta yakınları da yapılan hizmetten memnunlar. Bazı ünitelerin bu hastanede toplanması Eğitim Araştırma ve Harput Hastaneleri binalarında yeni mekânlar oluşmasına vesile oldu, bu mekânlarda da vatandaşımıza daha güzel hizmet sunulacak düzenlemeler yapıldı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!