IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 16:17
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ TARAFINDAN 'TÜRKLERDE TAKVİM GELENEĞİ VE NEVRUZ' KONFERANSI DÜZENLENDİ.
Fırat Üniversitesi (FÜ) İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarih bölümü tarafından ’Türklerde takvim geleneği ve Nevruz’ konferansı düzenlendi.
FÜ Prof. Dr. Bahaeddin Ögel konferans salonunda ’Türklerde takvim geleneği ve Nevruz’ konferansına FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Tombul, FÜ yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarih bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Beşir Aşan’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta Nevruz’la ilgili bilgiler verdi. Prof.Dr. Aşan, "Nevruz’un, Yeni Gün’ün, yenilik ve değişim gibi olumlu etkileri yüzlerce yıldır insanları sardı ve manen besledi. 12 hayvanlı Türk takviminde de Nevruz gününün, yeni yılın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Türk geleneğinde yüzlerce yıldır bu gelenek yaşıyor. Yüzlerce yıldır birbirinden farklı etkinliklerle kutlanan Nevruz’un günümüzün değerleriyle birleştirilmesi gerekiyor. Türk dünyasının kuzeyinde güneyinde, doğusunda batısında yaşayan tüm topluluklar tarafından coşkuyla kutlanan bir bahar bayramı olan Nevruz’un, birliğin, ümidin, kardeşliğin ve sevginin bayramıdır" dedi.