Memurluktan atıldığı ilçede belediye başkanlığı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:13

- Elazığ'ın Keban ilçesinde 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı memurluktan atılan Atlı, 2014'te AK Parti'den belediye başkanı seçildiği ilçeye 2 yıldır hizmet ediyor- Belediye Başkanı Atlı: - "O süreçte başörtüsünden dolayı bu sıkıntıları yaşadığımda beni eleştiren bir toplum vardı. Ailem, arkadaşlarım ve daire arkadaşlarımdan çok eleştiri aldım ama Rabbime şükürler olsun, o eleştiren toplum 2014 yılında beni destekleyip bu makama taşıdı"

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - RAMAZAN KAYA / PİRHASAN DOĞAN - Elazığ'ın Keban ilçesinde 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı memurluktan atılan Fethiye Atlı, 2014'te AK Parti'den belediye başkanı seçildiği ilçeye 2 yıldır hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Keban Mal Müdürlüğü muhasebe servisinde memur olarak görev yapan Atlı, 28 Şubat sürecinde başörtüsünü çıkarmadığı için aldığı uyarı ve kınama cezalarının ardından 2000'de meslekten atıldı. Ardından, özel sektörde çaldığı kapılar başörtüsü nedeniyle birer birer yüzüne kapanan Atlı, buna rağmen yılmayarak mücadelesine devam etti.

Mesleğine dönebilmek için yaptığı bütün girişimler sonuçsuz kalan Atlı, 2013'te çıkan afla yeniden Elazığ Deftardarlığına başvurdu. Bu süreçte, yerel seçimlerde AK Parti'den Keban belediye başkan aday adaylığı başvurusu da yapan Atlı, memuriyete dönüş yazısı ile belediye başkanlığı adaylığı haberini aynı gün aldı.

Haberin Devamı

2014 yerel seçimlerini büyük bir farkla kazanarak memuriyetten atıldığı Keban'ın belediye başkanı olan Atlı, doğup büyüdüğü ilçeye 2 yıldır büyük bir şevkle hizmet ediyor.

- "Ailem çok sıkıntı yaşadı"

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından olan Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece ilk mağduriyetlerini 12 Eylül 1980 darbesiyle yaşadıklarını, 1977'de CHP'den Keban Belediye Başkanı seçilen babası Timur Demir'in 1980'de darbeyle gözaltına alındığını söyledi.

Görevden alındıktan sonra esnaflık yapan babasının iflas etmesinin ardından maddi olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Atlı, Maliye Bakanlığının 1990'da açtığı devlet memurluğu sınavını kazanarak Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde göreve başladığını, 1993'te babasının vefatıyla Keban'a döndüğünü ifade etti.

Atlı, 1998'de baş gösteren başörtü sorunuyla sıkıntıların başladığını belirterek şöyle devam etti:

"Uyarma ve kınama ile başlayan bu sıkıntılı süreci, rapor almayla götürmeye çalıştık. 2000'e geldiğimizde Maliye Bakanlığından bir kontrolör, şikayetlerden ve yukarıdan gelen emirlerden dolayı benim ifademi aldı. İfademde kesinlikle bir art niyetten ya da siyasi bir düşünceden değil, inancımdan dolayı başımı kapattığımı söyledim. Bunları dediğim halde 21 Kasım 2000'de görevime son verdiler."

Haberin Devamı

O süreçte, işinden olmaması için yakın çevresinden de çok baskı gördüğünü dile getiren Atlı, şunları söyledi:

"Ailem çok sıkıntı yaşadı. Evin büyüğü bendim. Çalışan tek bendim. Annem, akrabalarım, arkadaş çevrem, daire arkadaşlarım olsun hepsi, bana 'İki tane yetim yeğenin var, onlara sen bakıyorsun. Niye başını açmıyorsun? Aç başını, görevine yine dön, çalış. Sen isteğinle değil, devlet sana emrettiği için bunu yapacaksın. Günah değil sana' dediler."

- Çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Atlı, tüm yaşananlara rağmen başörtüsünü çıkarmadığını ve 2002'de evlenerek İstanbul'a gittiğini aktararak özel bir şirkete çalışmak için başvurduğunu ve iş görüşmesine gittiğinde kendisine başörtüsü yasağı halen devam ettiği için çalıştıramayacaklarını söylediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Yaşadığı bütün bu sıkıntılara rağmen kararlılıkla mücadelesine devam ettiğine işaret eden Atlı, 2013'te çıkan afla mesleğine dönebilmek için Elazığ Defterdarlığına başvurduğunu dile getirdi.

Atlı, bu süreçte, yerel seçimlerde AK Parti'den Keban belediye başkan aday adaylığı için de başvurduğuna dikkati çekerek memuriyete dönüş yazısı ile belediye başkanlığı adaylığı haberlerini aynı gün alınca tercihini çocukluk hayali olan belediye başkanlığından yana kullandığını söyledi.

Belediye başkanı seçilerek bu hayalini gerçekleştirme fırsatı bulduğunu ifade eden Atlı, şöyle konuştu:

"O süreçte, başörtüsünden dolayı bu sıkıntıları yaşadığımda beni eleştiren bir toplum vardı. Ailem, arkadaşlarım ve daire arkadaşlarımdan çok eleştiri aldım ama Rabbime şükürler olsun o eleştiren toplum 2014 yılında beni destekleyip bu makama taşıdı. Rabbimin yardımıyla. Beni eleştiren o halk, daha sonra beni seçerek bu koltuğa oturttu. Allah'a şükürler olsun."

Haberin Devamı

Kendisine inanan ve sahip çıkan ilçe sakinlerine teşekkür eden Atlı, 2 yılda güzel hizmetler gerçekleştirdikleri Keban'da önümüzdeki süreçte önemli projelere imza atacaklarını kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!