Evsel atıkları süs eşyasına dönüştürüyor

Güncelleme Tarihi:

Evsel atıkları süs eşyasına dönüştürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 13:03

- Hobi amaçlı başladığı el sanatlarını meslek haline getiren ev hanımı, kurduğu atölyede plastik kaplar, şişeler ve ambalajlar gibi evsel atıklardan ürettiği süs eşyalarıyla aile bütçesine katkı sağlıyor- Ev hanımı Gürbüz:- "Özellikle gurbetçiler yaptığım çalışmaları çok beğeniyor. Almanya, Hollanda, İtalya ve Venezuela gibi ülkelere ürünlerimi göndermekteyim"

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - İSMAİL ŞEN - Hobi amaçlı başladığı el sanatlarıyla meslek sahibi olan ev hanımı, kurduğu atölyede evsel atıkları süs eşyasına dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Ev hanımı Aysun Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten sonra eşiyle Hatay'dan Elazığ'a yerleştiğini belirterek, evliliğinin ilk yıllarını evinde geçirdiğini ve boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla el sanatlarıyla uğraşmaya başladığını söyledi.

Evinde oluşturduğu atölyede ham madde olarak evsel atıklardan faydalanmaya çalıştığını kaydeden Gürbüz, ev kadınlarından temin ettiği kullanılmayan bardaklar, plastik kaplar, şişeler, ambalajlar ve eski giysiler gibi birçok malzemeyi süs eşyasına dönüştürerek doğayı korumayı amaçladığını anlattı.

Gürbüz, şunları dile getirdi:

"Bu çalışmaları yaparken aslında daha çok para verip de dışarıdan bir şey almak yerine evde işe yaramayan atık malzemeleri kullanıyorum. Yoğurt kapları, tuvalet kağıtlarının ruloları, eski penyeler ve giysiler, gazete kağıtları gibi. Sararak saksı, şekerlik gibi birçok ürün yapabiliyorum. Mesela kullanılmayan, eski, yırtık, çöpe atılacak eski tişört parçalarından ayna yapıyorum. Bunları hiçbir makine kullanmadan el yordamıyla yapıyorum. Çalışmalarım sadece birkaç çeşit üründen ibaret değil, el sanatlarına dair binbir çeşit ürün imal ediyorum. 1-2 kursa gittim ancak çoğu şeyi kendim tasarlıyorum, kendi yeteneklerimle ürettiğim şeyler. Önceleri hobi amaçlı başlamıştım, şu an işim oldu."

Yaklaşık 5 yıldır el sanatlarıyla uğraştığını, ilk zamanlar yaptığı ürünleri evinde aksesuar olarak kullandığını ya da tanıdıklarına hediye ettiğini anlatan Gürbüz, el işi ürünlerini sosyal medyada paylaşmasının ardından talep görmeye başladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Gürbüz, yoğun talep üzerine ürünlerini çeşitlendirdiğini aktararak, "Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da takipçilerim var. Özellikle gurbetçiler yaptığım çalışmaları çok beğeniyor. Almanya, Hollanda, İtalya ve Venezuela gibi ülkelere ürünlerimi göndermekteyim'' ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!