Elazığ'da KETEM faaliyetleri

Güncelleme Tarihi:

Elazığda KETEM faaliyetleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 16:16

- İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce Palu'da yaşayan kadınların KETEM faaliyetlerine daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce Palu'da yaşayan kadınların Kanser Erken Teşhis, Tarama Ve Eğitim Merkezi (KETEM) faaliyetlerine daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla ilçedeki toplum önderlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli’nin himayesindeki toplantıya Palu merkez ve Beyhan Beldesi'nde görevli muhtarlar, imamlar ve vaizler katıldı.

Katılımcılara Palu Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Büşra Cengiz tarafından koruyucu hekimlik, kanserde erken teşhisin önemi ve KETEM biriminin faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Cengiz, KETEM çalışanlarıyla kadınların Aile Sağlığı Merkezi'nde biraraya geldiğini belirtti. Belirli cihazların gerekli olduğu tetkik, tedavi ve eğitimler için uygun yaş aralığındaki kişilerin araçlarla il merkezindeki KETEM'e gönderildiğini kaydeden Cengiz, KETEM'de yapılan işlemlerden sonra kadınların araçlarla tekrar evlerine bırakıldığını anlattı. Cengiz, yapılan işlemlerden ücret alınmadığını, amaçlarının kanserlere erken evrede tanı konulması olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!