IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 11:15
SON YILLARDA ORTAYA ÇIKAN DENEYİM ODAKLI KÜLTÜR TURİZMİ ELAZIĞ’DA DA CANLANIYOR.YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ELAZIĞ’A GELEN TURİSTLER, PEYNİRLİ EKMEĞİNDEN, YÖRESEL YEMEKLERİNE, KALAYCILIKTAN, 8 KÖŞE ŞAPKASININ YAPIMINA KADAR BİR ÇOK ALANDA ÖĞRENEREK TATİL YAPIYOR.
Son yıllarda ortaya çıkan deneyim odaklı kültür turizmi Elazığ’da da canlanıyor. Yurtiçi ve yurtdışından Elazığ’a gelen turistler, peynirli ekmeğinden, yöresel yemeklerine, kalaycılıktan, sekiz köşe şapkasının yapımına kadar öğrenerek tatil yapma imkanı buluyor.
İstanbul’da bir turizm şirketi yeni bir seyahat anlayışıyla ‘deneyim odaklı’ geziler düzenliyor. Dünyadaki farklı kültürleri, yerel insanlarla etkileşim halinde yakından tanıyabileceği etkinlikler sunduklarını belirten Organizasyon sorumlusu Onur Kutlu Gago, kendi başına yaşayamayacakları unutulmaz deneyimlerle hem yurt içinde hemde yurt dışında misafirlerine yaşattıklarını söyledi. Elazığ’da küçük kafileler ile gezi düzenlediklerini belirten Gago, "Gezimizde de Elazığ’ın kültürünün en önemli unsurları olan kürsübaşı, çayda çıra, peynirli ekmek, yöresel yemekler, sekiz köşeli şapka, orcik, çedene kahvesini misafirlerimize, Elazığlılarla etkileşime sokarak ve hep onlara uygulamalı olarak bir şeyler yaptırarak tanıtıyoruz" dedi.
Elazığ’daki gezilerinde misafirlerinin peynirli ekmek yaptıklarını, 8 köşe şapka yapımını teorik olarak öğrendiklerini aktaran Gago, "Örneğin şehrin son kalaycılarından Muzaffer ustayla oturup kalay yaptılar, Musiki Derneği’nde çayda çıra oynamayı öğrenmeye çalıştılar. Bunlar gibi bir çok faaliyete katılarak gidilen yerin kültürünü, geleneklerini, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini sürdürülebilir turizm anlayışı içerisinde düzgün bir şekilde tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.