IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 13:00
ELAZIĞ'DA GANALI ÖĞRETMEN ADAYLARI FORMASYON EĞİTİMİ ALIYOR.
Gana Cumhuriyeti’nden Elazığ’a gelen 27 öğretmen adayının Fırat Üniversitesi’nde pedagojik eğitim aldığını belirten Rektör Kutbeddin Demirdağ, TİKA ile yürüttükleri projenin bir sorumluluk projesi olduğunu söyledi.
Fırat Üniversitesi ile TİKA’nın koordinesinde Ganalı öğretmen adayları için pedagojik formasyon eğitimi verilmesi üzerinde çalışma yapıldı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından Gana Cumhuriyeti’nden gelen 27 öğretmen adayı Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bölüm hocaları tarafından İngilizce olarak pedagojik formasyon eğitimi verilmeye başlandı. 4 haftası geride kalan eğitimin 14 haftada devam etmesi planlanıyor.
Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İmam Bakır Arabacı, Rektör Kutbeddin Demirdağ’ın öncülüğünde formasyon birimi olarak böyle bir organizasyonu gerçekleştirmek için altyapı çalışması yaparak, 4 haftadır Ganalı öğretmen adaylarına formasyon eğitim vermeye başladıklarını aktardı. Afrika ülkesiyle böyle bir organizasyona girmiş olmalarının, projenin önemini daha da artırdığını aktaran Doç. Dr. Arabacı, “Türkiye’de gerçekleştirilen ilk proje olduğunu tahmin ediyoruz. Bu çalışma belki de Türkiye’deki diğer üniversitelere de örnek olacaktır. Böylece üniversiteler dış ülkelerden gelen beklentileri karşılayabilecek duruma gelecek” dedi.
“BU BİR SORUMLULUK PROJESİDİR”
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, TİKA ile ortak yürüttükleri proje ile ilgili bilgi verdi. Bu projenin bir sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Demirdağ, “Ülkemizin son yıllardaki dış politika, akraba toplulukları ile ilişkiler ve tarihi sorumluluğun yüklediği hedefler göz önünde tutulduğunda, Gana’daki bu sessiz çığlığa Fırat Üniversitesi olarak göz yumamazdık. Yaklaşık 26 milyon nüfuslu ve nüfusun yüzde 18’i Müslüman olan Gana’da, Pedagojik Formasyon eğitimlerini alamayan üniversite mezunu 27 genç, bu proje kapsamında bir dönem boyunca üniversitemizde ağırlanacaktır. Eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönecek olan bu gençler, ülke eğitiminde ve hatta yönetiminde söz sahibi olabileceklerdir. Bu çalışmanın diğer üniversitelerimiz içinde bir model oluşturacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Ganalı öğretmen adaylarının 14 hafta boyunca formasyon eğitim alacakları belirtildi.