IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 11:39
ELAZIĞ EĞİTİMDE KALİTEYİ GELİŞTİRME DERNEĞİ "ETKİLİ KONUŞMA" PROGRAMINDA DOÇ. DR. AHMET AKKAYA KATILIMCILARA SEMİNE VERDİ
Elazığ Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği tarafından ’Etkili konuşma’ semineri düzenlendi.
Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan seminerde, Doç. Dr. Ahmet Akkaya katılımcı öğrenci ve dernek üyelerine etkili konuşmanın yollarını anlattı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin Akgün, "Bugün yaşadığımız sosyal çözülme problemini, bu problemin çözümünün toplumdaki doğal lider konumunda görülen tarikatlar, aşiretler, şıhlar, seydalar, dedeler, pirler, bölgede yaşayan dernekler, cemaatler, cemiyetler ve kanaat önderlerinin bir ve beraber kılınması suretiyle ortak yol haritasının oluşturulmasında birliğin beraberliğin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu beraberlikte benim sözüm veya senin sözün şeklindeki nefsin mahkumiyetine dayalı yol ayrımlarından vazgeçip başka Türkiye olmadığının inancı ve farkındalığı içerisinde herkes elini ve bedenini bu taşın altına koymak zorundadır. Bizim dernek bünyesinde oluşturduğumuz tiyatrodaki gençler Türkiye’nin her bir köşesinden bir araya geldiler. Farklı coğrafya, farklı il,farklı kültür, farklı siyasi görüş olmakla birlikte bir araya geldi. Bir araya gelişimizde ki temel değişken telaffuz ettiğimiz söz, hepimiz biriz biz Türkiye’yiz" diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Seminerde dinleme ve izlemenin becerileri geliştireceğini söyleyen Doç. Dr. Ahmet Akkaya, "Hayatımızın yüzde 80’lik bir kısmını oluşturan beceri için bizler maalesef herhangi bir çalışma içinde bulunmadık. Unutmayalım ki etkili bir iletişimin temelinde etkili bir dinleme yatmaktadır. Çünkü bizler günlük hayatımızın büyük bir kısmını dinlemeyle geçiriyoruz. Bizler biraz önce söylemiş olduğumuz dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi becerileri ikiye ayırdığımız zaman sese dayalı beceriler ve harfe dayalı beceriler olarak ayırabiliriz. Sese dayalı becerilerin bir kısmında konuşma vardır diğer kısmında dinleme vardır. Bizler ciddi bir şekilde hoş konuşabiliyoruz fakat iyi, hoş, güzel bir şekilde dinleyebiliyor muyuz sorusu sürekli bizlerin aklında olan bir yapıdır. Sevgili arkadaşlar dinleme kulağa gelen seslerin bilinçli olarak algılanması ve yorumlanmasıdır. O zaman bizim etkili bir dinleme için en başta sese ihtiyacımız var. Bizler o sesi anlamlandırabilirsek orada dinleme gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.