IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 14:24
FIRAT ÜNİVERSİTESİ NANO MALZEME VE NANO TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI TARAFINDAN DÜZENLENEN '1. ULUSLARARASI ORGANİK ELEKTRONİK MALZEME TEKNOLOJİSİ' KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Elazığ’da 2 gün sürecek olan Fırat Üniversitesi Nano Malzeme ve Nano Teknoloji Araştırma Laboratuvarı tarafından düzenlenen ’1. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi’ konferansı başladı.
Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan ’1. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi’ konferansına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Nano Malzeme ve Nano Teknoloji Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim adamı katıldı. Konferansla ilgili bilgi veren Nano Malzeme ve Nano Teknoloji Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, "Konferansa farklı ülkelerden 150’den fazla bilim insanımız katılıyor. Fransa, Brezilya, Amerika ve Ortadoğu’nun farklı ülkelerinden katılımın yoğun oldu konferansta temel hedefimiz bu tür uluslararası konferanslarla Elazığ’ı yurt dışına tanıtmak. Bu konferans hem ülkemiz hem de Elazığ açısından önemli bir organizasyon. Son zamanlarda iki popüler alan var. Bunlardan bir tanesi Nano Teknoloji diğeri de organik elektronik. Nano teknolojide son zamanlarda farklı ülkeler başarılı sonuçlar sağladı. Bizim ülkemizde bu konuda eksiklikler var. Organik elektronik ise şuanda yeni uygulaması olan ve özellikle bütün alanlara girmek üzere. Gelecek için evlerimizi boyatmayacağız. Sadece evlerimizi bir defa boyayacağız. Daha sonra buna bir elektrik alanı verdiğimizde evimizin rengi istediğimiz şekilde değişecek. İşte bu teknoloji sayesinde evinizi bir defaya mahsus boyayacaksınız, daha sonra bütün renklerde evinizi istediğiniz zaman farklı renklere çevirebileceksiniz. Bunu gibi çok farklı uygulama alanları var. Dolayısıyla bu organik elektronik son zamanlarda yaygın bir şekilde gelişmekte ve bu konunun Elazığ’daki bilim insanlarına hem de Türkiye’deki bilim insanlarına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
Organik yarı iletken malzemelerin başta elektronik teknolojileri olmak üzere farklı alanlardaki uygulamalarının etkin hale getirilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, "Çağımızın teknoloji çağı olması nedeniyle, başta ekonomi olmak üzere sağlık, ulusal güvenlik gibi birçok alanda kullanılan teknolojilerin geliştirilmesi bilim insanlarımızın çalışması ve araştırması ile mümkündür. Teknolojik gelişmelerin yaşam standartlarımızı yükseltmesinin yanı sıra yaşadığımız çevre üzerindeki olumsuz etkilerini de gözden kaçırmamamız ve bu olumsuzlukları bertaraf edecek önlemlerinde alınması gerekir" diye konuştu.
’1. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi’ konferansında bilim adamları çeşitli bildiriler ve poster sunumu gerçekleştirecek. Konferans 2 gün sürecek.