Yağlık ayçiçeği üretiminde birinci sıradaki Edirne'de, 140 dekara çerezlik ayçiçeği ekildi

Güncelleme Tarihi:

Yağlık ayçiçeği üretiminde birinci sıradaki Edirnede, 140 dekara çerezlik ayçiçeği ekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2024 15:05

Yağlık ayçiçeği üretiminde birinci sıradaki Edirne'de, 140 dekara çerezlik ayçiçeği ekildi

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Yunus Sezer, Türkiye'de yağlık ayçiçeği üretiminde birinci sırada olan bölgenin, çerezlik üretimde de lider olması için, sözleşmeli üretim modeliyle 140 dekarlık alana ayçiçeği ve kabak çekirdeği ekimi yaptırdıklarını söyledi.

Vali Sezer, tarımsal üretimin büyük kısmının ayçiçeğinden kaynaklandığı Edirne'de, sözleşmeli üretim modeliyle ürün çeşitliliğini arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Özellikle yağlık ayçiçeği üretiminde Türkiye'de birinci sıra olan bölgenin, çerezlik ayçiçeğinde lider olmadığına dikkat çeken Vali Sezer, bu nedenle karaduman, kabak çekirdeği ve hanım tırnağı gibi çeşitlerin ekimini yaptırdıklarını anlattı.

Ürün çeşitliliğini arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Sezer, "Türkiye'de ayçiçeği üretiminde birinci sıradayız ama çerezlik ayçiçeği üretiminde lider değiliz. Bu sene sözleşmeli çiftçilik modeliyle çerezlik ayçiçeği ekimi yaptırdık. Edirne'nin çok eski geleneksel çekirdeği olan 'karaduman' çeşidini ektirdik. Yine aynı şekilde sözleşmeli çiftçilik modeliyle kabak çekirdeği ekimini yaptırdık. Eskilerin çok iyi hatırladığı 'hanım tırnağı' çeşidinin ekimi yapıldı. Bu çerezlik çekirdekleri Edirne Yöresel Markası adı altına tüm Türkiye'de satışa sunacağız" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!