Güncelleme Tarihi:
EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Birlik, kooperatifler ve ortaklarına sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak için fabrikalar ve bölge müdürlüklerinin lojistik ağının genişletilmesi için alınan araçlar Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri'nde yapılan törenle ilgili kurumlara teslim edildi.
Trakya Birlik'e bağlı Edirne, Havsa, Keşan, Lalapaşa, Tekirdağ, İpsala, Malkara, Saray, Bursa, Karacabey, Balıkesir, Biga, Susurluk, Silivri, Kütahya, Ezine, Emirdağ, Kaynarca ve Polatlı kooperatiflerine 19 hafif ticari araç, ayrıca birliğin entegre tesisleri, Karacabey Yağ Fabrikası ve bölge müdürlüklerimine alınan toplam 11 TIR, 9 kamyon, 12 hafif ticari araç için entegre tesislerinde düzenlenen törenle teslim edildi.
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rafet Sezen, "Bugün burada birliğimizin hesaplamaları dahilinde 19 kooperatifimizin daha fazla üretim yapabilmeleri açısından ihtiyaç olan hafif ticari araçların teslimi için beraber olmuş durumdayız. Araçları kooperatiflerimiz ihtiyacına göre üretimlerini arttırmak için kullanacaklardır. Trakya Birliğin yatırımları sürekli devam ediyor. Biz göre geldiğimiz günden beri bunları reklama dönüştürmedik. Bugün yapılan yatırım, sadece şurada gördüğünüz rakam yaklaşık 2 milyon TL. yani eski rakamla 2 trilyon civarında. Bu araçların alınmasının birinci sebebi kooperatiflerimizin ortaklarımıza çok daha iyi ve seri bir şekilde hizmeti götürebilmeleri içindir. Ama bunun yanında da kooperatiflerimizin karlılıklarını arttırmaları bir diğer sebebidir. Hedef kârlılığımızı mutlaka arttırmak zorundayız. Biliyorsunuz yeni kanun düzenlemesi 11 Nisan 2013'te gerçekleşti. O günden bu tarafa da kooperatiflerimizin nasıl karlı duruma gelir bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ve çok şükür belli bir noktaya geldik.
Birlik yönetimi de, kooperatif yönetimleri de öncelikle karlılığı arttırmak durumundalar. Çünkü kanunda bize çok net bir ifade kullanıldı. “Basiretli bir tacir gibi kurumunuzu yönetmek durumundasınız.ö Doğru işler yaparak hem kooperatiflerimizi, hem birliğimizi ama öncelikle de üreticilerimizi sıkıntıya sokmadan, zarara sokmadan onlarında kârlılığını göz ardı etmeden karlılığı arttırmak. Çünkü hepimiz öncelikle ortağız. Yani yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi olabiliriz ama hepimiz ortağız. Ayçiçeği üreticisinin üretimine devam edebilmesi için karlı halde bu işten çıkması gerekmektedir.
Sezen, bir yandan üretimi gerçekleştirip, diğer yandan kooperatiflerine sahip çıkacaklarını belirterek, "Kooperatifimize sahip çıkarsak kârlılığımız hep artacaktır. Türkiye'de bizim gibi 17 tane Tarım Satış Kooperatifleri Birliği vardı. Arkadaşlar 2005 yılından sonra bizim gibi ayakta kalan birkaç tane Tarım Satış Kooperatifleri Birliği var. Bunların içinde çok şükür nazar değmesin inşallah Trakya Birlik bir numara. Şunu söylemek istiyorum. Eğer birliklerimiz kooperatiflerimiz ayakta kalırsa karlı bir şekilde yoluna devam ederse ortağına da her sene kar payı dağıtma şansını yakalamış olacaklar. Biz ilk defa geçen sene ön alım fiyatımızı avans olarak açıklamadık. Kesin alım fiyatı diye açıkladık. İnşallah bu sene ortaklarımıza ne kadar kar payı dağıtabileceğiz ve bu Trakya Birlik tarihinde bir ilk olacak.
İnşallah Trakya Birliğimiz güçlenerek yoluna devam edecek. Bu birlik beraberliği kaybetmediğimiz sürece Trakya Birlik'e hiç kimse zarar veremeyecektir. Sizlerden isteğim şu. Trakya Birlik'e sahip çıkarsanız, kendinize, çiftçimize sahip çıkmış olacaksınız ve bu yapılan yatırımlar hepsi ülkemize katma değer yaratmaya devam edecek. Bizim çiftçimiz, üreticimiz, ayçiçek üreticimiz de kazanmaya devam edecekler. Trakya Birlik'in bünyesinde 1500 civarında personel çalışıyor. Bu personelin bugüne kadar ben görevde olduğum süre boyunca dahi maaşlarının ödenmesi bir gün bile gecikmedi. Allah ta bundan sonra geciktirmesin inşallah. Kurum iyi yönetilirse başarı da arkasından gelir. Ben hepinize bu vesile ile teşekkür ediyorum" dedi.