TMMOB: SGK'nın kararı tarihinde leke olarak yer alacak

Güncelleme Tarihi:

TMMOB: SGKnın kararı tarihinde leke olarak yer alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 14:16

TMMOB: SGK'nın kararı tarihinde leke olarak yer alacak

Haberin Devamı


 

Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB ve SGK arasında imzalanan asgari ücret protokolün SGK tarafından tek taraflı iptal edilmesine tepki gösterdi. TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nihat Çolak, fesih ile devletin gelir kaybına uğrayacağını ve vergi kaçakçılığının teşvik edildiğini belirterek, "SGK'nın bu kararı kendi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır" dedi.

TMMOB üyesi mühendis, mimar ve şehir plancılarının önemli kazanımlarından olan asgari ücret belirleme protokolü, SGK tarafından tek yönlü olarak feshedildi. Duruma tepki gösteren TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu, düzenlediği basın açıklamasıyla kararın SGK tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.  TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nihat Çolak, alınan kararın meslektaş ve kamu yararına tam anlamıyla ters düştüğünü dile getirerek, "Mühendis, mimar ve şehir plancılarını düşük ücretlerle çalışmaya ve sigorta primlerinin eksik yatırılması nedeniyle güvencesiz bir geleceğe mahkum etmiştir. Belirtmek isteriz ki, kuruluş amacı 'sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak' olan SGK'nın bu kararı kendi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. SGK imza attığı protokolün hükümlerini de çiğneyerek, hukuksuz biçimde tek taraflı olarak protokolü feshetmiştir. Bilinmelidir ki TMMOB, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu kararını kabullenmeyecektir. Birliğimiz nasıl ki, üyelerimizin çalışma hayatını olumlu yönde etkilemesi öngörülen işbirliği protokolünü imzalandığı 2012 yılında tüm üyelerine duyurmuşsa, 'tek taraflı fesih' kararını da aynı şekilde duyurmayı ve bu yanlış adımdan bir an önce geri dönülmesi için tüm örgüt birimlerini mücadele etmeye çağırmayı bir zorunluluk olarak görmektedir" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAKLAR
Çolak, protokolün tek taraklı olarak feshedilmesinin ardından hukuk mücadelesi başlatacaklarını ve bu kapsamda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne katılacaklarını söyledi. Çolak, "Odalarımız toplumun adalet gereksinimini etinde kemiğinde hissetmekte ve paylaşmaktadır. TMMOB bugün bu nedenlerle adalet istemini haykırmakta, adalet yürüyüşüne katılmakta, desteklemektedir. TMMOB Yönetim Kurulu, 8 Temmuz Cumartesi günü adalet yürüyüşünde Tuzla sahil yolu Dragos arasındaki etapta adalet için yürüyecektir. 9 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de Türkiye'nin her tarafından katılacak üyelerimiz ile birlikte Maltepe sahil alanında yapılacak olan adalet mitinginde yerimizi alacağız. Mühendis, mimar ve şehir plancı tüm meslektaşlarımızı ülkemize, mesleğimize, haklarımıza sahip çıkmaya, adalet mitingine katılmaya çağırıyoruz" dedi. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!