Saros körfezi turizm derneğinden yazlığını kiraya vereceklere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Saros körfezi turizm derneğinden yazlığını kiraya vereceklere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 14:30

Saros körfezi turizm derneğinden yazlığını kiraya vereceklere uyarı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde faaliyet gösteren Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen, yazlık evlerini kiraya vereceklerin kayıtlı ve ruhsatlı emlakçılara başvurmaları gerektiğini belirterek, “Kimlik bildiriminde bulunmamaları halinde 5 ile 10 bin lira para cezası, aranan örgüt üyesi bir kişinin evinizde yakalanması halinde ise yardım ve yataklıktan 3 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirler” dedi.

Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği yaklaşan turizm sezonu öncesi yazlık evlerini kiraya vereceklerin bilgilendirilmesi amacıyla Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mustafa İşçimen, ‘kimlik bildirme kanunu’ gereğince kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrollerin terör olayları sonrası daha da sıklaştırıldığını belirterek, “Bu nedenle bölgemizdeki tesis ve işletmelerin uyguladığı kimlik bildirim sistemi tüm yetkili ve kayıtlı emlak ofislerine yüklenmekte ya da yüklenmeye devam etmektedir. İçişleri Bakanlığı’nın sistem için vereceği şifre sadece işletmeler için geçerlidir. Şahıslara bu bildirim şifreleri verilmemektedir. Evlerinizi güvendiğiniz bir emlak ofisi ile kiralayınız. Tüm sorumluluğu bu ofislere bırakınız. Evinizi sezonluk bile verseniz sözleşme yapıp evde konaklayacakların kimlik bilgilerini kolluk kuvvetlerine teslim ediniz. Siz geçici bir süre için evinizi akrabanıza ya da arkadaşınıza tahsis etseniz bile o kişilerin bilgilerini kolluk kuvvetine gitmesini sağlayınız. Kayıtlı ve ruhsatlı emlak ofisleri ile çalışınız” dedi.

Kimlik bildiriminde bulunmayanların ciddi yaptırımlarla karşılaşacağını ifade eden İşçimen, “Kimlik bildiriminde bulunulmadığı taktirde 5 ila 10 bin lira para cezası ya da aranan örgüt üyesi bir kişinin evinizde yakalanması halinde yardım ve yataklıktan 3 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kolluk kuvvetlerinin tuttuğu tutanağın bir nüshasını da bağlı bulunduğu vergi dairesine gönderecekler” diye konuştu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!