Özel gereksinimli öğrencilerden, Edirne'de resital

Güncelleme Tarihi:

Özel gereksinimli öğrencilerden, Edirnede resital
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:41

Özel gereksinimli öğrencilerden, Edirne'de resital

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE’nin çeşitli üniversitelerinde müzik eğitimi alan özel gereksinimli öğrenciler, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nün düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Öğrencilerin konser verdiği etkinlikte, ebeveynleri ise çocuklarıyla yaşadıkları süreci anlattı.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda 'Özel Eğitim Söyleşileri 2- Engelsiz Konserlerde Bütünleştiren Müzikler' konulu etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Zafer Kurtaslan ile çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. Etkinlikte yapılan açılış konuşmalarından sonra Bilge Yasemin Atyıldız ve Zeynep Koyunseven, çocuklarının otizm spektrum bozukluğu olduğunu öğrendikten sonra yaşadıkları süreçten bahsettiler.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN RESİTAL

Ebeveynlerin çocuklarının müziğe olan ilgilerini nasıl keşfettiklerini ve onların müzik eğitimi almaları için yaptıkları mücadeleleri anlattığı etkinlikte daha sorna alanlarında uluslararası ödüllere sahip özel gereksinimli öğrenciler konser gerçekleştirdiler. İlk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi müzik bölümü öğrencisi Batuhan Kil ud çaldı, sonrasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı yüksek lisans öğrencisi Recep Ege Altuncuoğlu solist olarak kısa bir konser verdi.    

ZAFER KEMANIYLA EŞLİK ETTİ

Ankara Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Çağrıhan Atyıldız akordeon, aynı üniversitede doktora öğrencisi olan Buğra Çankır da piyano resitali verdi. Etkinlikte ayrıca 'Sarı Gelin' adlı halk türküsünde Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Hamdi Zafer kemanı ile öğrenciye eşlik etti.(DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!