Kırkpınar eski ağası Yazoğlu'nu duygulandıran buluşma

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar eski ağası Yazoğlunu  duygulandıran buluşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 15:36

Kırkpınar eski ağası Yazoğlu'nu duygulandıran buluşma

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı ‘İsmiyle Müsemma Okullar Projesi’ kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski Ağası Alper Yazoğlu, ismini taşıyan ortaokulda öğrencilerle buluşmasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde geçtiğimiz Eylül ayında başlatılan, 'İsmiyle Müsemma Okullar Projesi' kapsamında bugün Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin altın kemerli eski  ağalarından Alper Yazoğlu kendi adıyla yaptırdığı ,Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu. Etkinliğe Kırkpınar'ın bazı eski ağaları ile İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, bazı okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve velileri katıldı. 

Etkinlikte öğrencilerin büyük sevgisiyle karşılaşan Yazoğlu, "İyiki bu okulu yaptırmışım. İnanın ben 3 kez Kırkpınar ağası oldum  ve çok onurlandım. Ama  şu an sizin gösterdiğiniz ilgiden sonra anladım ki, okul yaptırmaktan daha anlamlı, bir iş yokmuş. Sizi böyle görünce inanın çok duygulandım. Geleceğin teminatı olan siz gençler  için ne yapsak azdır" dedi. 
Edirne Fatih Mahallesi’nde 800 öğrencinin eğitim gördüğü  Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu 1992 yılında yapıldı. Yazoğlu adına açılan tanıtım standı, 1 hafta öğrencilerin  ve velilerin görüşüne açık tutulacak. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!